Search

Ženska odijela su njihova specijalnost, a u ovoj kolekciji dolaze u bojama sladoleda

Ženska odijela su njihova specijalnost, a u ovoj kolekciji dolaze u bojama sladoleda

Pogedajte kolekciju hrvatskog brenda Mateyaneira - Retro Restart

Urednik: A.P.


Image: Stefan Koković

"Mogle bismo spomenuti deep house glazbu devedesetih, Jima Jarmuscha, psihodelične plakate Ricka Griffina, Blotter art ili cijeli arsenal halucinogenih droga popularnih od 60-ih do 90-ih godina prošlog stoljeća, no srpanjski prizor macaklina na vrućem kamenu podjednako može dočarati slatku ljetnu omamljenost kojom je obojena Retro restart kolekcija." - kazale su Mateja Dujić i Neira Sinanbašić, dizajnerice koje stoje iza brenda Mateyaneira. Brend je postao prepoznatljiv po ženskim odijelima koja su okosnica svake kolekcije, a u ovoj sezoni vas očekuju u primamljivim bojama sladoleda.

mateyaneira

Sakoi su širokih ramena, krojevi oversize a boje pastelne: "Odlučile smo izvaditi mint i prljavo-rozu iz vintage ormara i pridružiti ih klasičnoj crnoj i bijeloj. Materijali su različiti, od hladne vune, preko kože do svile, kombinacije su izmiješane i odlično funkcioniraju kao cjelina. Pored već uobičajenih sakoa i odijela koje tako rado pravimo, u ovoj kolekciji možete pronaći i majice i hudice za nešto ležerniji stil. Spomenuti komadi nastali su u suradnji sa Stefanom Kokovićem, grafičkim dizajnerom koji je za potrebe ove kolekcije izradio mala grafička umjetnička djela koja smo otisnuli na svoje komade. Koncept je fantazmagoričan splet klasične umjetnosti i svemirskih veduta upotpunjen vrlo suvremenim porukama, a inspiracija koju je crpio iz Vaporwave stila, tako prikladna za našu kolekciju." - kažu dizajnerice.

mateyaneira

Nova kampanja snimana je u Beču pod art direkcijom i objektivom Stefana Kokovića, za make up i kosu zaduzena je bila Ana Jaksic (MUD Make-up Designory Vienna), a kao lokacija je poslužio kultni Prater.

mateyanaira

mateyaneira

mateyaneira

mateyaneira

mateyaneira

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više