Search

Fendi, jesen/zima 2015.

Fendi, jesen/zima 2015.

Duh 60-ih u strogoj formi


Image: Imaxtree

Karl Lagerfeld u novoj se sezoni prisjeća najboljih umjetničkih ostvarenja umjetnice Sophie Taeuber-Arp, koja je djelovala početkom 20. stoljeća, te ih na neobičan način kanalizira kroz kapute i haljine A-kroja reminiscirajući siluete 60-ih

Karl Lagerfeld predstavio je danas na milanskom Tjednu mode svoju novu kolekciju za kuću Fendi. Eklektične 60-e, duboki džepovi i puno toplih komada. 

Kolekcija kuće Fendi ove sezone obilježena je određenom kohezijom, u kojoj se osjeća razumijevanje šire slike, prenesene u detalje koji ležerno klize s jednog komada na drugi. Karl Lagerfeld ponudio nam je detalje koji prizivaju atmosferu 60-ih, pomiješanu sa začudnošću "Royal Tenenbaums-a".

Pistom su prošetale zagasito narančaste, prljavo bijele, bež i crne nijanse kojima je vladao savršen red. Strogi i kruti krojevi krasili su topove, kapute i haljine, oplemenjene dozom elegancije 60-ih. Kaputi, kaputi i još kaputa. Kaputi su dominirali kolekcijom, a Lagerfeld ih je donio u različitim verzijama, od mekanih elegantnih linija do napuhanih predimenzioniranih jakni. 

Atmosfera 60-ih osjećala se u cjelokupnom stylingu, uključujući i kosi, koja je stilizirana u maniri Brigitte Bardot i Britt Ekland. Predimenzionirane našivene duboke džepove gledali smo i na kaputima i haljinama koje su skrivale ruke modela. Čini se kako se Lagerfeld pobrinuo da nam zimi ruke ostanu na toplom. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više