Search

Fotografski genije Steven Meisel u novoj kampanji za Max Maru okupio najhot modele današnjice

Fotografski genije Steven Meisel u novoj kampanji za Max Maru okupio najhot modele današnjice

Gigi Hadid, Adriana Lima, Irina Shayk i Joan Smalls obaraju s nogu

Tekst: D.M.


Image: buro247.ua

Fotograf Steven Meisel, jedan od članova stare garde oduvijek je imao senzibilitet za spajanje poznatih lica modnog svijeta. Za talijansku modnu kuću Max Mara, Meisel je fotografirao pregršt kampanji u 90-ima i onda opet od 2016. do danas.

Za kampanju najnovije kolekcije za proljeće 2020. ispred njegovog objektiva su se našli top modeli Gigi Hadid, Adriana Lima, Joan Smalls i Irina Shayk u kombinacijama koje je od Max Marinog asortimana složila bivša urednica francuskog Voguea, Carine Roitfeld.

Fotografski genije Steven Meisel u novoj kampanji za Max Maru okupio najhot modele današnjice (фото 1)

Četiri djevojke - četiri stylinga. Naime, četverolist se pojavljuje u pastelnom, točkastom, zemljanom i kariranom izdanju pretežito military krojeva. Kao što smo navikli, u ratu između cure s ulice i povratničke buržoazijke, Max Mara je na strani ove druge. Čiste i oštre linije kroja koji gotovo slijepo prati sva pravila postavljena diljem europskih dvorova prije par stotina godina - dječačke hlačice s dva nabora u struku rezane su tik iznad koljena, a sva odijela imaju tri dijela (hlače, sako i prsluk). Kruti šeširići i poluprozirne dokoljenke potvrđuju da se radi o sportskom, to jest, dokoličarskom stilu koji stoji kao opreka normcoreu kojem je korijen u radnoj odjeći.

Fotografski genije Steven Meisel u novoj kampanji za Max Maru okupio najhot modele današnjice (фото 2)

Fotografski genije Steven Meisel u novoj kampanji za Max Maru okupio najhot modele današnjice (фото 3)

Leave a comment

više