Search

Gareth Pugh, jesen/zima 2015.

Gareth Pugh, jesen/zima 2015.

Ljubav i rat


Image: Imaxtree

Ljubav i rat obojeni su istom bojom — crvenom. Upravo je tu boju imao na umu Gareth Pugh na jučer održanoj reviji pa je bijela lica svojih modela u potpuno crnim komadima ukrasio velikim crvenim križem

Prošle sezone Gareth Pugh Pariz zamijenio New Yorkom i, čini se kako se ne namjerava vratiti u francusku prijestolnicu, pa je najnoviju kolekciju odlučio predstaviti u rodnoj Engleskoj, točnije u Londonu. Razlog se krije u činjenici da modna kuća Gareth Pugh ove godine obilježava svoj 10. rođendan, a zanimljivo je prisjetiti se kako je svoju debitantsku reviju dizajner 2005. godine predstavio upravo u Londonu. 

Nostalgija za rodnom Engleskom osjećala se i na jučer održanoj reviji. Ogromnim krznenim šeširom sa srebrnim metalnim lancima koji su uokvirivali lice modela i koji djeluje kao da je dio uniforme londonske kraljevske straže, dizajner je odao počast rodnoj zemlji. Međutim, cijela kolekcija ustvari uopće nije djelovala engleski, već prilično internacionalno. Pugh je ponovno eksperimentirao volumenom i formom koji su do izražaja dolazili u dramatičnoj crnoj boji.

Dizajner je na podiju dekonstruirao dvije vječne teme: ljubav i rat, koje je odlučio prenijeti jednom jedinom bojom - crnom. Ipak, lica modela obojio je u bijelu te ukrasio velikim krvavo crvenim križem, motiv koji je svoj vrhunac doživio na samome kraju revije kad je na pistu kročila manekenka u voluminoznoj suknji naglašenoj velikim kožnim pojasom, razgolićenih grudi prekrivenih crvenom bojom koja imitira krv i mašući velikom crvenom zastavom poput kakvog vojnog generala. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više