Search

Gisele Bündchen više nije najplaćenija manekenka na svijetu

Gisele Bündchen više nije najplaćenija manekenka na svijetu

Prema Forbesu

Tekst: A.P.


Image: Buro247.kz,
arhiva

Forbes je objavio listu najplaćenijih modela, kojom je dugo vremena vladala mašina novca, brazilska manekenka Gisele Bündchen...

Koliko je Gisele bila moćan brend govori činjenica da je na prvom mjestu sjedila od 2002. godine s basnoslovnim godišnjim iznosima zarade kojima se nitko nije mogao približiti. Gisele se u 2017. godini našla na drugom mjestu, a prvo joj je preotela Kendall Jenner, manekenka, celebrity, Instagram zvijezda. Jenner je po pisanju ovog uvaženog magazina od 1. lipnja do 1.srpnja 2017. zaradila 22 milijuna dolara, što je čini najuspješnijom manekenkom ove godine. Zanimljivo je da je većina zarade koju je Jenner ostvarila poprilično naslonjena na njen imidž Instagram zvijezde i članice obitelji Kardashian.

Gisele Bundchen

Dok je prije nekoliko godina ova lista bila relevantna isključivo po modnim angažmanima i pokojoj suradnji, u kojima se Gisele pokazala kao iznimno sposobna poslovna žena (sjetite se suradnji s Ipanemom, linije kozmetike), ove je godine po prvi put napravljena vidna smjena generacija i percepcije modnog biznisa, kojim trenutno vladaju Instagram zvijezde. Recept je jednostavan: Jenner ima preko 80 milijuna pratitelja na Instagramu. Njena reklamna moć je zapanjujuća te na svaki potpisani ugovor dobije još nekoliko nula, koje odlaze u svrhu reklamiranja brenda na Instagramu.

Gisele Bündchen više nije najplaćenija manekenka na svijetu (фото 1)

Ta dominacija Instagram modela vidljiva je iz zarade sestara Hadid. Dok je Gigi u prošloj godini uprihodila 9,5 milijuna dolara, njena mlađa sestra Bella je u kasicu spremila 6 milijuna. Chrissy Teigen, supruga pjevača Johna Legenda uspjela je zaraditi 13,5 milijuna dolara i to najviše zbog aktivnog sudjelovanja na društvenim mrežama, gdje je reklamirala bezbroj proizvoda. Na listi se našlo mjesta za modnu veteranku Adrianu Limu, ali i za plus size model Ashley Graham koja je zaradila 5,5 milijuna dolara. Zarada Ashley Graham je također znak da se u industriji globalno događaju promjene i da stroga pravila, koja su nekoć vrijedila, više nisu ključna za dobivanje poslova.

Gisele Bündchen više nije najplaćenija manekenka na svijetu (фото 2)

Danas ako nemate vlastitu publiku na društvenim mrežama niste zanimljivi. Isto tako postajete materijal za unovčiti, čim broj vaših pratitelja prijeđe milijun. U Forbesu su napisali da danas nije dovoljno imati visoke jagodice na licu, već modeli trebaju biti poslovne žene, uzori, menadžerice koje će svoju publiku oblikovati, educirati i navesti ih da potroše svoj novac na neki proizvod. To nitko ne zna bolje od sestara Kardashian koje su neokrunjene kraljice Instagrama te imamo dojam da nam slijedi duga dominacija Kendall Jenner na ovoj listi, koja je označila kraj ere supermodela i početak ere Instagram modela.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više