Search

Givenchy, jesen/zima 2015.

Givenchy, jesen/zima 2015.

Žestoka ljepota Riccarda Tiscija

BURO.

Image: PR

Riccardo Tisci pravi je primjer upornosti, volje i vizije koji svoju inspiraciju često crpi iz žestokih podražaja, što ponekad zna dovesti do glasnih komentara, a ponekad čak i do kontroverzi

U novoj zimskoj kolekciji redefinirao je svoju Givenchy ženu kroz jedan sukob kultura. Inspiriran tamnim i poetskim duhom viktorijanskog vremena suprotstavio se agresivnoj estetici djevojaka južne Amerike, koje su inače poznate po svojoj nagloj naravi, osebujnom modnom izričaju, te načinu života koji gotovo u pravilu uključuje pripadnost nekoj od tamošnjih uličnih bandi. 

Pistom su tako prošetale senzualne siluete protkane dozom onog drskog i ćudljivog stava, gdje je u prvi plan pao nametljiv i upečatljiv nakit koji je samo istaknuo intenzivnu ljepotu cijele kolekcije. A kako to već priliči jednoj opasnoj urbanoj ženi, tako su i modeli reviju iznijeli s lakoćom i samopouzdanjem. Riccardovo pleme modernih ratnica pokazalo je na momente i svoju nježniju stranu, ako ništa drugo, onda barem malo manje prijeteću, i to kroz modernije viđenje korzet-haljine koja je drastično skraćena i upotpunjena zanimljivim printanim uzorcima, ili, pak, kroz lepršave haljine koje podsjećaju na boemsku eru 70-ih. Cijela kolekcija kao da se stapa u neku vrstu gotičke romantike pomiješane s dozom rock 'n' rolla. Ako nas pitate, sve su ovo pravi sastojci za naglašavanje žestoke ljepote žene. Iako je Tisci u zadnjih nekoliko godina, zbog okretanja k uličnoj modi, izgubio veliki dio seksepila po kojem je nekada bio poznat, uvjeravamo vas da se ove godine vratio, i to tutnjeći.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više