Search

Givenchy, proljeće/ljeto 2015.

Givenchy, proljeće/ljeto 2015.

Ratnice novog doba


Image: Imaxtree

Riccardo Tisci odlučio se vratiti na početke svog rada u modnoj kući Givenchy i prikazao malo siroviju, ali seksepilnu kolekciju

U usporedbi sa sveopćim oduševljenjem 70-im godinama prošlog stoljeća, Givenchy kolekcija izgleda još neobičnije. Gotovo u potpunosti crno-bijela, rokerska, seksepilna i sirova, njome se Riccardo Tisci vratio na svoje početke. Majice s printom zamijenio je crnim haljinama i dugim kožnim prslucima s umecima od brušene kože. Visoke i uske čizme do iznad koljena s izrezom na prstima kombinirale su se s gladijatorskim minicama i sa uskim tajicama te korzetima i lepršavim košuljama.

Givenchy, proljeće/ljeto 2015. (фото 1)

Fascinantna je bila preciznost izrade i detalji koji su okruživali komade u kolekciji. Delikatni volani, "patchwork", pletivo, vez, svaku su kreaciju učinili jedinstvenom, pogotovo ako se promatralo izbliza. Kolekcija je predstavila baš ono što mlada i slobodna žena voli, odjeću koja je ujedno sirova, ali delikatna te ženstvena, ali ne i slatka. Jedno je sigurno, u njoj će zasigurno zaustavljati promet.

No, teško je reći što je izazvalo više pompe, sama kolekcija ili slavni gosti u prvim redovima. Obitelj Kardashian-West pristigla je na reviju modno usklađena - svi u crnom, a majka i malena North West u identičnim haljinama od crnog šifona koje je osobno krojio Tisci. Reviju je nosila sve popularnija Kendall, a njihova majka Chris Jenner također je sjedila u publici.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više