Search

Givenchy, resort 2016.

Givenchy, resort 2016.

Pogled u prošlost


Image: buro247.ru

Tijekom proteklih deset godina, koliko Riccardo Tisci predvodi kuću Givenchy, proizašlo je mnoštvo dizajnerskih hitova koji su nerijetko podsjećali na izvorni dizajn osnivača Huberta de Givenchyja, pa se tako i u novoj resort kolekciji Tisci prisjetio najuspješnijih kreacija

Desetogodišnja obljetnica Tiscijeva djelovanja u sklopu kuće Givenchy savršen je povod za povratak nekim najvećim dizajnerskim uspješnicama. A čini se kako se Riccardo Tisci u posljednje vrijeme s nostalgijom prisjetio upravo svojih prvih godina na mjestu kreativnog direktora kuće pa je već u kolekciji proljeće/ljeto 2015. progovorio o potrebi vraćanja svojim kreativnim korijenima, što je struka i cijela javnost dočekala s velikim odobravanjem. Zato se Tisci u svojem najnovijem projektu, odnosno cruise kolekciji potpuno očekivano vratio ključnim modelima i krojevima s kojima je započeo Givenchy avanturu: od komada sportske ležernosti (koje su ovdje zastupljene u velikoj manjini) do romantičnih haljina s viktorijanskim prizvukom i grafičkih kostima s elementima muškog kroja. Ovaj spoj tradicionalno ženskog i tradicionalno muškog dizajna ovdje funkcionira skladno i vrlo efektno. 

Neočekivani element kolekcije zasigurno je traper; iako većina dizajnera s lakoćom radi s ovim materijalom, za kuću Givenchy donedavno je on predstavljao svojevrsni tabu, bez obzira na činjenicu da je Tisci ljubitelj street stylea u kojem traper suvereno caruje. Ipak, teško da ćemo na spomen cruise kolekcije za 2016. kuće Givenchy prvo pomisliti na komade od trapera. Prije ćemo zapamtiti midi suknje – uske i pripijene na struku koje se u sirena kroju voluminozno šire prema samom kraju. A još će nam se jače u pamćenje urezati komadi u leopard printu, nadahnuti kolažima Roberta Mapplethorpea koji su poslužili kao glavni grafički motiv cijele resort kolekcije. 

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više