Search

Grace Coddington napušta mjesto kreativne direktorice američkog Voguea

Grace Coddington napušta mjesto kreativne direktorice američkog Voguea

Nakon gotovo 30 godina


Image: buro247.hr arhiva

Nakon što je više od pola svoje karijere posvetila modnoj Bibliji, legendarna stilistica odlučila se baviti projektima izvan časopisa Vogue

Grace Coddington nakon više od 25 godina u američkom Vogueu silazi s mjesta kreativne direktorice. To ne znači konačni prekid suradnje, ali je odlučila svoju karijeru nastaviti na projektima izvan kuće. Takvog iskustva, znanja i talenta Vogue se teško odriče pa će nekoliko puta godišnje ipak biti angažirana na važnim snimanjima.

Njezino mjesto zasad će ostati prazno, a stilistica je izjavila kako je Vogue ostavio veliki trag u njezinu životu, počevši od ranih dana modelinga pa sve do danas. Svoju karijeru započela je u izdavaštvu britanskog Voguea, u kojem se zadržala 20 godina, a zatim svoj put nastavila u američkom izdanju na poziv urednice Anne Wintour. Napisala je knjigu "Grace: Thirty Years of Fashion at Vogue", koja donosi sočne detalje vezane uz posao u magazinu, kao i drugi naslov "Grace: A Memoir", u kojoj je iznijela pojedinosti iz privatnog života. Ne sumnjamo da će posao i dalje obavljati jednako snažno i kreativno i još dugo ostati inspiracija u modnom svijetu. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više