Search

Gucci, jesen/zima 2015.

Gucci, jesen/zima 2015.

"Nova romantika"


Image: Imaxtree

Alessandro Michele danas je predstavio svoju prvu žensku kolekciju za modnu kuću Gucci koju je modni svijet očekivao s velikim nestrpljenjem. Nastavljajući u tonu kojeg je najavio svojom muškom kolekcijom, novi je kreativni direktor Guccija i u žensku kolekciju unio neku "novu romantiku"

S obzirom na nedavne peripetije oko novog kreativnog direktora modne kuće Gucci, financijskog izvješća koncerna Kering i činjenice da kuća Gucci u posljednje vrijeme nije izbacila nijedan upečatljivi komad poput, primjerice, kakve torbe koja bi se našla na must-have listi svih važnijih trendseterica i pokrenula prodaju, ne čudi da su danas sve oči bile uprte u kolekciju Alessandra Michelea. Gucci je pothitno trebao osobu koja će donijeti zaokret u estetici brenda i po mogućnosti kreirati novi 'it' modni dodatak koji će planuti s polica dućana. 

I nisu trebali daleko tražiti. Nekad na čelu odjela za modne dodatke, Alessandro Michele svojom se vizijom nametnuo kao logičan izbor. Prošlog je mjeseca svoj talent iskazao na muškoj reviji koja je zadovoljila, pa čak i zaintrigirala zahtjevne modne kritičare, međutim, javnost nije bila spremna na Micheleovu "novu romantiku" te ga dočekala na nož.

Danas je u Milanu Alessandro Michele napokon predstavio i svoju žensku kolekciju, koju smo svi iščekivali s velikim nestrpljenjem. I sve je prošlo bez prevelikih iznenađenja, budući da je Michele nastavio u istom tonu u kojem je "zasvirao" i prije mjesec dana. Pistom su prošetali ženski i muški modeli, koje je na trenutke bilo uistinu teško razabrati. Čipka, floralni print u slojevima šifona, prozirne lepršave bluze, krzno, ali i ponešto military kaputa - sve u svemu,  kolekcija odaje dojam svježine, mekoće i slobode začinjene blagom dozom britanskog aristokratskog štiha, pomiješanog s prepoznatljivom dozom Gucci luksuza.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više