Search

H&M do 2030. želi proizvoditi cijeli asortiman od održivih materijala

H&M do 2030. želi proizvoditi cijeli asortiman od održivih materijala

Ambiciozan projekt vrijedan hvale


Image: Buro247hr arhiva

H&M grupacija ja objavila da do 2030. planiraju u proizvodnji koristiti održive materijale koji su nastali isključivo u njihovoj proizvodnji

Taj su plan objavili jučer, prenosi Fashion United, a uz to su rekli i kako do 2040. planiraju postati potpuno klimatski pozitivna tvrtka. Da bi u tome uspjeli morat će prijeći na obnovljivu električnu energiju u svim svojim trgovinama i tvornicama koje se protežu kroz više od 60 zemalja svijeta, a ove godine bi nove trgovine trebale biti otvorene u još 12 zemalja svijeta.

"Želimo iskoristiti naš utjecaj i veličinu tako da predvodimo globalnu promjenu prema održivom razvoju u modnoj industriji, ali i prema jednakijim odnosima unutar tvrtke. Zato smo razvili novu strategiju koja će nas dovesti na novu razinu," rekla je Anna Gedda, predvodnica odjela za održivi razvoj u H&M grupaciji. H&M je trenutno najveći potrošač pamuka u svijetu, a poznato je koliko njegova proizvodnja štetna za okoliš. Zbog toga je ključno da oni, kao i druge velike tvrtke poput primjerice Inditexa, porade na svojim procesima proizvodnje. H&M je na dobrom putu jer im je već u 2016. čak 26 posto svih proizvoda bilo izrađeno od recikliranih i drugih održivih materijala, a 43 posto svog pamuka koji su koristili došlo je iz procesa održivog razvoja dok bi se ta brojka do 2020. trebala popeti do 100 posto.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više