Search

H&M lansira capsule kolekciju s potpisom supermodela Helene Christensen

H&M lansira capsule kolekciju s potpisom supermodela Helene Christensen

Švedski high street gigant i danski supermodel zajedničkim snagama kreirali komade za proljetnu sezonu

Urednik: D.D.

Image: PR

High street brenda H&M najavio je suradnju s fotografkinjom, kreativnom direktoricom i modnom ikonom Helenom Christensen. Capsule kolekcija, ima naglasak na izražajne fotografije cvijeća, koje se nalaze na raznim majicama i majicama s kapuljačom, a bivši supermodel je snimio i fotografije za kampanju. Helena Christensen x H&M kolekcija bit će dostupna u trgovinama, kao i online na hm.com, od 30. siječnja.

H&M lansira capsule kolekciju s potpisom supermodela Helene Christensen (фото 1)

Helena Christensen jedna je od supermodela 90-ih godina, koju smo imali priliku vidjeti na brojnim naslovnicama raznih časopisa, a zapamćena je i kao omiljena muza modnih revija. Rođena u Kopenhagenu, najpoznatija kao modni i umjetnički fotograf, njezina djela nalaze se u mnogim umjetničkim I modnim časopisima, a prikazana su na izložbama diljem svijeta.

S majicama dugih i kratkih rukava te majicama s kapuljačom, Helena Christensen x H&M kolekcija ima bezvremenski edgy vibe. Kolekciju je dizajnirao H&M In-House tim, siluete uključuju majice šireg kroja, kratko rezane pulovere i oversized majice s kapuljačom. Raspon boja od bijele, crne i sive daje pozadinu cvjetnim fotografijama Christensen.

H&M lansira capsule kolekciju s potpisom supermodela Helene Christensen (фото 2)

"Veselimo se suradnji s Helenom Christensen. Uz sav njezin trud iza i ispred kamera i rad s časopisima i mirisima, kao i njezin humanitarni doprinos, ona je prava ikona. Njezine divne fotografije cvijeća za ovu suradnju izgledaju odlično na dizajnu koji je inspiriran 90-ima - ležerno, a istovremeno i moderno", izjavila je Maria Östblom, voditeljica tima dizjanera ženske odjeće H&M-a.

H&M lansira capsule kolekciju s potpisom supermodela Helene Christensen (фото 3)

"Za mene je ova suradnja s H&M-om, prije svega zabavno iskustvo. Ne samo da su moje fotografije postale dio odjevnih predmeta, nego sam ih imala priliku vidjeti iz svoje perspektive, s obzirom da sam ja snimila fotografije za kampanju. Moja namjera je bila prikazati trenutke budućih generacija, čime ih želim ohrabriti da budu svoji i da njihove osobnosti dođu do izražaja", otkrila je Helena Christensen.

H&M lansira capsule kolekciju s potpisom supermodela Helene Christensen (фото 4)

više