Search

Hermès, jesen/zima 2015.

Hermès, jesen/zima 2015.

Impresivno kožarsko umijeće

Image: Imaxtree

Hermès predstavlja majstorsko umijeće rada s kožom, a glavni krivac za fantastičnu kolekciju je nova kreativna direktorica kuće, Nadège Vanhee-Cybulski

Kuću Hermès, možda u većoj mjeri nego ostale modne kuće, definira određeni kod. Taj kod u sebi sadrži preciznost i minimalističke vrijednosti koje kreacije čine vječnima i uvijek modernima. Dizajnerica Nadège Vanhee-Cybulski, koja iza sebe ima snažan minimalistički pedigre, demonstrirala je kako Hermès kod drži u malom prstu.

"Htjela sam se vratiti korijenima kuće, koji su povezani s izradom konjskih sedla i upravo je unutar tog okvira kuća razvijala svoje vrhunsko umijeće rada s kožom", objasnila je dizajnerica. "Kad dođete u kuću poput Hermèsa, morate raditi s kožom. Htjela sam ostavštinu kuće i tradiciju predaka osuvremeniti kroz Hermès ženu." 

I upravo je to i učinila. Kožni komadi provlačili su se cijelom postavom. Čizme od mekane janjeće kože i hlače još mekše teksture, antilop koža s vertikalnom linijom koja naglašava teksturu, ovratnici i džepovi na kaputima sjajno su demonstrirali kožne majstorije. 

Kultni Hermès šal ovdje je dekonstruiran u obliku svilene košulje-haljine u mornarsko plavoj i bijeloj, a prepoznajemo ga i u upečatljivom motivu crvenih makova na haljinama i svilenim suknjama sparenih s bogatim džemperom-tunikom. Dizajnerica boje jarke koristi relativno rijetko, većinom kao akcent u kombinacijama. 

Konjički motivi osjećali su se u cijeloj kolekciji, od čizama i jakni pa sve do kopči na remenju. Ova je kolekcija uistinu donijela samu srž Hermès estetike i podsjetila nas na njezino porijeklo.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više