Search

Hermès, proljeće/ljeto 2015.

Hermès, proljeće/ljeto 2015.

Pustinja kao inspiracija za posljednju kolekciju dizajnera


Image: Imaxtree

Pariški tjedan mode jučer je završio revijom modne kuće Hermès, što je bilo vrlo simbolično za kreativnog direktora kuće kojem je ovo bila posljednja revija

Francuski dizajner je stigao u Hermès 2010., a u samo četiri godine je uspio promijeniti mnogo toga. Danas nam je ovu staru modnu kuću i teško zamisliti drugačijom, a još i teže da je Jean Paul Gaultier bio Lemaireov prethodnik. Kreativni direktor odlazi u samostalne vode, a sljedeća Hermèsova kolekcija bit će dizajnirana pod novim vodstvom Nadège Vanhee-Cybulski.

Glavni izvor nadahnuća za dizajnera bila je pustinja sa svojim pješčanim dinama i različitim nijansama bež boje. Meki nabori kaputa u boji devine dlake kombinirali su se s bijelim zatvorenim haljinama od perforiranog materijala čije su rupice stvarale zanimljiv uzorak na tkanini. Kratke safari hlačice i skraćene palazzo hlače kombinirale su se s laganim bluzama u nježnim tonovima te kratkim jaknama od brušene kože, nježne plisirane suknje i košulje s lepršavim balonerima, haljine su ponegdje stezane konopom u struku, a sve su linije bile opuštene i u više slojeva - idealne za visoke ljetne vrućine. Lemaire je sve upario sa sandalama na petu ili niskim oksfordicama u crnoj boji.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više