Search

Hoće li brend Nasty Gal biti spašen?

Hoće li brend Nasty Gal biti spašen?

Brend bi mogao biti prodan za 20 milijuna dolara


Image: Buro247hr arhiva

Women's Wear Daily je jučer objavio kako je britanska online trgovina Boohoo odlučila kupiti Nasty Gal za čak 20 milijuna dolara

Prije nešto više od mjesec dana objavljeno je da Nasty Gal nakon 10 godina rada ide u bankrot. U veljači ove godine su u Nasty Galu otpustili 10% kadra nakon čega su slijedili mjeseci tužbi od bivših zaposlenika koji su ih optuživali uglavnom za diskriminaciju. To je uzrokovalo i niz javnih pobuna protiv brenda što im je još više narušilo, već ionako loše prodajne rezultate, a onda je i osnivačica i svojevrsno zaštitno lice projekta, Sophia Amoruso, napustila mjesto izvršne predsjednice brenda. No, čini se kako bankrot možda ipak neće biti kraj za Nasty Gal.

WWD je prenio kako je online trgovina Boohoo sa sjedištem u Manchesteru zainteresirana za kupnju brenda te je ponudila 20 milijuna dolara za kupnju brenda. Tom kupnjom Boohoo bi preuzeo intelektualno vlasništvo brenda, no ne i proizvodnju s kojom će Nasty Gal nastaviti kao i do sada. Boohoo je do sada pokušavao proširiti svoju djelatnost suradnjama s pjevačicom Charli XCX  i modelom Jordyn Wood, a nedavno su kupili i brend PrettyLittleThings. Ipak, čini se da bi im kupnja Nasty Gala mogla biti najprofitabilniji poslovni potez do sada.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više