Search

Hrvatska dizajnerica koju obožavaju blogerice

Hrvatska dizajnerica koju obožavaju blogerice

Karla Špetić


Karla Špetić preselila je 1993. iz rodnog Dubrovnika u Sydney u Australiji gdje je 12 godina kasnije pokrenula vlastiti modni brend. Odličnim je dizajnom osvojila trendseterice diljem svijeta među kojima su i Beyoncé i Solange Knowles

Njezin je dizajn vrlo profinjen, opuštenu siluetu upotpunjava oštrim rezovima i porubima stvarajući tako minimalističke odjevne predmete s pomakom. Najizraženija karakteristika odjeće Karle Špetić hrabri su printevi koji svaki vješto iskrojeni komad dignu na višu razinu. Prvu samostalnu kolekciju prikazala je 2008. na Rosemount Australian Fashion Weeku što joj je donijelo mjesto na listi top 10 novih dizajnera na koje treba obratiti pažnju. Pet godina kasnije brend se proširio i sada sadrži i liniju kupaćih kostima pod nazivom KS swim, te liniju odjeće od pletiva. Ekskluzivna online trgovina Moda Operandi odabrala ju je uz Kym Ellery i Josha Goota, kao jedina tri australska dizajnera u svojoj ponudi.

spetic

O dizajnu Karle Špetić pisale su se velike modne tiskovine kao što su Vogue, Elle i Grazia, a posebno je štuju najpoznatije svjetske blogerice Susie Lau, Leandra Medine, Natalie Joos i njezina najveća obožavateljica, Nicole Warne s bloga Gary Pepper.

spetic

spetic

spetic

spetic

spetic

spetic

speticc

spetic

spetic

Related articles

Buro 24/7 Selection

više