Search

Hrvatski brend Loré očarava novom kolekcijom

Hrvatski brend Loré očarava novom kolekcijom

"Beyond nature"


Image: Franjo Matković

Dizajnerica Loreta Gudelj već je u prošlogodišnjoj debitantskoj kolekciji najavila povratak ljepote manufakturnog rada i vrednovanja ručne tradicije u trenutku njenog izumiranja

Kampanja je nastala u suradnji s fotografom Franjom Matkovićem i slikaricom Matejom Babić te je inspirirana bolivijskim lokalitetima Salar de Uyuni, Laguna Colorada i Desierto de Siloli. Odjevni predmeti su ovaj put inspirirani prirodnim motivima, a paleta boja je kombinirana na način kako bi se vjerno dočarale prozračne vizure Bolivije. Pastelni i zagasiti tonovi boja korišteni su za uzorke pamučnih ručno tkanih materijala u bolivijskom folklornom vezu te su kombinirani s lanom, muslin svilom i rustikalnom čipkom. Za drugi dio kolekcije korištena je ručno rađena venecijanska, lepoglavska i idrijska čipka, kao i ručni vez na organzi, kojim dizajnerica nastavlja priču o manufakturnom stvaralaštvu, gdje se svaki odjevni predmet individualizira.

Hrvatski brend Loré očarava novom kolekcijom (фото 1)

Materijale korištene u Lorè kolekciji, nastali su u suradnji s dizajnericom, izradila je nagrađivana tkalja Ivna Matičec, u skladu s ranije odabranim motivima. Svaki odjevni predmet odlikuju sati preciznog rada, a u slučaju ručno rađenih čipki, bilo je potrebno i nekoliko tjedana kako bi se dobio jedinstven vez. Nakit za Lorè kolekciju, u suradnji s dizajnericom, radila je i ovaj put poznata umjetnica Marina Marinski. Kombinirajući na kamenini nijanse boja u skladu s tkanicama, izradila je nakit koji slijedi prozračne nijanse odjevnih predmeta. Styling su zaokružile Lorè torbe izrađene u jednakim ručno tkanim materijalima, kombiniranim s kožom te cipele u puderastim tonovima. Modeli kampanje "Beyond nature" su Nika i Rahela Matić za Talia models, šminku potpisuje Karen Begić-Jukčić, a za kosu se pobrinuo tim salona Selfie i Vanessa Žigić.

Hrvatski brend Loré očarava novom kolekcijom (фото 2)
Hrvatski brend Loré očarava novom kolekcijom (фото 3)
Hrvatski brend Loré očarava novom kolekcijom (фото 4)
Hrvatski brend Loré očarava novom kolekcijom (фото 5)
Hrvatski brend Loré očarava novom kolekcijom (фото 6)
Hrvatski brend Loré očarava novom kolekcijom (фото 7)
Hrvatski brend Loré očarava novom kolekcijom (фото 8)
Hrvatski brend Loré očarava novom kolekcijom (фото 9)
Hrvatski brend Loré očarava novom kolekcijom (фото 10)
Hrvatski brend Loré očarava novom kolekcijom (фото 11)
Hrvatski brend Loré očarava novom kolekcijom (фото 12)
Hrvatski brend Loré očarava novom kolekcijom (фото 13)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više