Traži

Hrvatski brend Loré očarava novom kolekcijom

Hrvatski brend Loré očarava novom kolekcijom

"Beyond nature"


Fotografija: Franjo Matković

Dizajnerica Loreta Gudelj već je u prošlogodišnjoj debitantskoj kolekciji najavila povratak ljepote manufakturnog rada i vrednovanja ručne tradicije u trenutku njenog izumiranja

Kampanja je nastala u suradnji s fotografom Franjom Matkovićem i slikaricom Matejom Babić te je inspirirana bolivijskim lokalitetima Salar de Uyuni, Laguna Colorada i Desierto de Siloli. Odjevni predmeti su ovaj put inspirirani prirodnim motivima, a paleta boja je kombinirana na način kako bi se vjerno dočarale prozračne vizure Bolivije. Pastelni i zagasiti tonovi boja korišteni su za uzorke pamučnih ručno tkanih materijala u bolivijskom folklornom vezu te su kombinirani s lanom, muslin svilom i rustikalnom čipkom. Za drugi dio kolekcije korištena je ručno rađena venecijanska, lepoglavska i idrijska čipka, kao i ručni vez na organzi, kojim dizajnerica nastavlja priču o manufakturnom stvaralaštvu, gdje se svaki odjevni predmet individualizira.

Materijale korištene u Lorè kolekciji, nastali su u suradnji s dizajnericom, izradila je nagrađivana tkalja Ivna Matičec, u skladu s ranije odabranim motivima. Svaki odjevni predmet odlikuju sati preciznog rada, a u slučaju ručno rađenih čipki, bilo je potrebno i nekoliko tjedana kako bi se dobio jedinstven vez. Nakit za Lorè kolekciju, u suradnji s dizajnericom, radila je i ovaj put poznata umjetnica Marina Marinski. Kombinirajući na kamenini nijanse boja u skladu s tkanicama, izradila je nakit koji slijedi prozračne nijanse odjevnih predmeta. Styling su zaokružile Lorè torbe izrađene u jednakim ručno tkanim materijalima, kombiniranim s kožom te cipele u puderastim tonovima. Modeli kampanje "Beyond nature" su Nika i Rahela Matić za Talia models, šminku potpisuje Karen Begić-Jukčić, a za kosu se pobrinuo tim salona Selfie i Vanessa Žigić.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više