Traži

Hrvatski brend Maks debitirao na Cube  showroomu u Parizu

Hrvatski brend Maks debitirao na Cube showroomu u Parizu

A nakon Pariza slijedi i Berlin


Fotografija: Promo

U Parizu je nedavno održan CUBE showroom, a na njemu se prvi puta predstavila i zagrebačka dizajnerica Saša Maksimiljanović sa svojim brendom Maks

Cube je inovativna i multibrend showroom platforma osnovana od strane Philippea Natalia, osnivača N10 Showrooma, sa sjedištem u Parizu. Locirana u srcu utjecajnog Marais distrikta proteže se na čak 850 kvadrata te posjeduje mrežu od preko 6000 buyera dizajnerske i suvremene ženske odjeće, muške odjeće te butika modnih dodataka, concept dućana i robnih kuća širom svijeta. Održava se za vrijeme Pariz Fashion Weeka i traje 7 dana, a Saša se predstavila kolekcijom odjeće i nakita za sezonu jesen/zima 2017-2018. Cube se održava četiri puta godišnje, dva puta showroom muške mode, a dva puta ženske mode.

Inače, Cube je nastao na temelju znanja i resursa tima vodećeg pariškog showrooma N10 Showroom. Radi se o novoj i modernoj modnoj platformi koja pruža ne samo prostor samog showrooma već kompletnu organizaciju i tim posvećen razvijanju brenda, već djeluje i kao moderan "hub" u kojem se razvijaju prava partnerstva s brendovima koji su izabrani za predstavljanje u Parizu. Upravo ta ideja pružila je Saši mogućnost za nove uzbuđujuće suradnje. S obzirom na to da je i sama vlasnica concept dućana Hysteria u Teslinoj 9, Cube se pokazao kao izvrsna platforma za dolazak talentiranih stranih dizajnera u Zagreb.

"Dolazak na Cube mi je bila jedna od najboljih poslovnih odluka koje sam donijela. Energija koja vlada unutar showrooma je izvrsna, svi dizajneri su iznimno talentirani i kreativni, a uz to i vrlo pristupačni i srdačni. Bio je pravi užitak provesti 7 dana s njima družeći se, razmjenjujući iskustva i ideje. Dizajneri dolaze iz cijelog svijeta, a u njihovim modelima jednostavno morate uživati. Radi se o komadima koji su jedinstveni, od komada i komada nakita koje ne možete prestati nositi do genijalnih torbi u koje se automatski zaljubite", objasnila je Saša.

Ubrzo će se u ponudi Hysterije naći prvi modeli grčkih dizajnerica nakita Theano Ravazoula-Potamianou i Ioanna Liberta. One su prve dizajnerice s Cubea čiji će se asortiman od svibnja moći kupiti u Hysteriji, a nakon njih u pripremi je dolazak kolekcije torbi ukrajinskih i talijanskih dizajnera. Sudjelovanje na Cubeu i poslovi koje ono donosi, odličan su smjer za Maks, brend koji je nedavno proslavio 45. godišnjicu rada.

Stari Zagrepčani poznaju Maks kao jedan od prvih dizajnerskih dućana, točnije treći dizajnerski dućan u Zagrebu, koji je od samog početka oduševljavao izvrsnim dizajnom i vrhunskom kvalitetom te inovacijama u dizajnu i proizvodnji. Obiteljsku tradiciju prije 13 godina preuzela je Saša Maksimiljanović, koja je tom spoju dizajna i kvalitete pridodala i jednu mističnu i avangardnu notu, te uvela crnu kao zaštitnu boju brenda Maks, koji već godinama postavlja zagrebačke modne trendove. Danas, 45 godina kasnije, taj isti Maks postoji i stvara, te se širi van granica Hrvatske. Nakon Pariza na redu je berlinski concept store Studio 183 u kojem će se naći aktualna MAKS kolekcija.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor