Search

Hrvatski brend Maks debitirao na Cube  showroomu u Parizu

Hrvatski brend Maks debitirao na Cube showroomu u Parizu

A nakon Pariza slijedi i Berlin


Image: Promo

U Parizu je nedavno održan CUBE showroom, a na njemu se prvi puta predstavila i zagrebačka dizajnerica Saša Maksimiljanović sa svojim brendom Maks

Cube je inovativna i multibrend showroom platforma osnovana od strane Philippea Natalia, osnivača N10 Showrooma, sa sjedištem u Parizu. Locirana u srcu utjecajnog Marais distrikta proteže se na čak 850 kvadrata te posjeduje mrežu od preko 6000 buyera dizajnerske i suvremene ženske odjeće, muške odjeće te butika modnih dodataka, concept dućana i robnih kuća širom svijeta. Održava se za vrijeme Pariz Fashion Weeka i traje 7 dana, a Saša se predstavila kolekcijom odjeće i nakita za sezonu jesen/zima 2017-2018. Cube se održava četiri puta godišnje, dva puta showroom muške mode, a dva puta ženske mode.

Hrvatski brend Maks debitirao na Cube  showroomu u Parizu (фото 1)

Inače, Cube je nastao na temelju znanja i resursa tima vodećeg pariškog showrooma N10 Showroom. Radi se o novoj i modernoj modnoj platformi koja pruža ne samo prostor samog showrooma već kompletnu organizaciju i tim posvećen razvijanju brenda, već djeluje i kao moderan "hub" u kojem se razvijaju prava partnerstva s brendovima koji su izabrani za predstavljanje u Parizu. Upravo ta ideja pružila je Saši mogućnost za nove uzbuđujuće suradnje. S obzirom na to da je i sama vlasnica concept dućana Hysteria u Teslinoj 9, Cube se pokazao kao izvrsna platforma za dolazak talentiranih stranih dizajnera u Zagreb.

Hrvatski brend Maks debitirao na Cube  showroomu u Parizu (фото 2)

"Dolazak na Cube mi je bila jedna od najboljih poslovnih odluka koje sam donijela. Energija koja vlada unutar showrooma je izvrsna, svi dizajneri su iznimno talentirani i kreativni, a uz to i vrlo pristupačni i srdačni. Bio je pravi užitak provesti 7 dana s njima družeći se, razmjenjujući iskustva i ideje. Dizajneri dolaze iz cijelog svijeta, a u njihovim modelima jednostavno morate uživati. Radi se o komadima koji su jedinstveni, od komada i komada nakita koje ne možete prestati nositi do genijalnih torbi u koje se automatski zaljubite", objasnila je Saša.

Ubrzo će se u ponudi Hysterije naći prvi modeli grčkih dizajnerica nakita Theano Ravazoula-Potamianou i Ioanna Liberta. One su prve dizajnerice s Cubea čiji će se asortiman od svibnja moći kupiti u Hysteriji, a nakon njih u pripremi je dolazak kolekcije torbi ukrajinskih i talijanskih dizajnera. Sudjelovanje na Cubeu i poslovi koje ono donosi, odličan su smjer za Maks, brend koji je nedavno proslavio 45. godišnjicu rada.

Hrvatski brend Maks debitirao na Cube  showroomu u Parizu (фото 3)

Stari Zagrepčani poznaju Maks kao jedan od prvih dizajnerskih dućana, točnije treći dizajnerski dućan u Zagrebu, koji je od samog početka oduševljavao izvrsnim dizajnom i vrhunskom kvalitetom te inovacijama u dizajnu i proizvodnji. Obiteljsku tradiciju prije 13 godina preuzela je Saša Maksimiljanović, koja je tom spoju dizajna i kvalitete pridodala i jednu mističnu i avangardnu notu, te uvela crnu kao zaštitnu boju brenda Maks, koji već godinama postavlja zagrebačke modne trendove. Danas, 45 godina kasnije, taj isti Maks postoji i stvara, te se širi van granica Hrvatske. Nakon Pariza na redu je berlinski concept store Studio 183 u kojem će se naći aktualna MAKS kolekcija.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više