Search

Hrvatski brend na Tjednu mode u Šangaju

Hrvatski brend na Tjednu mode u Šangaju

PRICE ON REQUEST


Image: PR

Hrvatski brend PRICE ON REQUEST dobio je priliku predstaviti se na nedavno održanom Tjednu mode u Šangaju kao jedini brend iz jugoistočne Europe

Tjedan mode u Šangaju održao se od 7. do 9. travnja, a hrvatski brend PRICE ON REQUEST iza kojeg stoji Gala Marija Vrbanić predstavio je svoj rad u sklopu DADASHOWa. Radi se o internacionalnom showroomu za mlade i neovisne brendove koji se tako predstavljaju međunarodnim publikacijama i azijskim buyerima. "U showroomu su se nalazili pretežno Zapadni brendovi koji su bili scoutani od strane organizatora, a za koje su oni pretpostavili da imaju potencijal za daljnji razvoj, pogotovo na azijskom tržištu," kaže nam Gala Marija Vrbanić. 

Hrvatski brend na Tjednu mode u Šangaju (фото 1)

"Kako smo mi u startu težili maknuti granice između Hrvatske i inozemstva, poziv na SFW učinio nam se dosta izazovan s obzirom na kulturološke razlike/norme u odijevanju u usporedbi sa Zapadom," nastavlja i dodaje: "Ne gledajući samo odijevanje, možemo zaključiti da su oni zapravo razvijeniji od nas, pogotovo u aspektu socijalne interakcije i načinu korištenja društvenih mreža. Upravo su to razlozi zbog kojih nam je prisutnost tamo bitna. Iako Kina ima veliku cenzuru na sve što je Zapadno, trenutno je to veliko tržište koje se jako brzo razvija i raste što se tiče mode. Tako da se sve češće pojavljuju i odlični kineski dizajneri i nekako taj "Made in China" mijenja svoje značenje."

Ovo je još jedno vrijedno priznanje za hrvatski dizajn, a posebno za Galu Mariju Vrbanić koja je odličan primjer svojim mladim kolegama.

Hrvatski brend na Tjednu mode u Šangaju (фото 2)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više