Traži

Hugo Boss, jesen/zima 2014./2015.

Hugo Boss, jesen/zima 2014./2015.

Nastavak "muške" tradicije brenda

Tekst: BURO.


Fotografija: Foto: Imaxtree

Reviju prve kolekcije Jasona Wua za brend Hugo Boss otvorila je Edie Campbell, njegovo zaštitno lice, a zatvorila ga je Stella Tennant

Reviju prve kolekcije Jasona Wua za brend Hugo Boss otvorila je Edie Campbell, njegovo zaštitno lice, a zatvorila ga je Stella Tennant. Sam izbor modela govori o novoj estetici brenda koja će biti nastavak "muške" tradicije. Boss djevojka Jasona Wua je pomalo androgina, iako nosi haljine, no te haljine će vjerojatno mnogima biti nedovoljno ženstvene.

U kolekciji je mnogo haljina od materijala koji se uglavnom koriste za muška odijela, u vrlo suzdržanoj i službenoj paleti boja te jednako suzdržanih silueta. Visoki struk, čak i ako je naglašen remenom, ne pretvara figuru u oblik pješčanog sata nego naglašava ramena.

U kombinaciji sa sakoima s voluminoznim rukavima odmak su od ženstvenosti, ali nakon njih su pistom prošetali i modeli u uskim sakoima idealno krojenim uz tijelo. Boss djevojka Jasona Wua prava je stroga poslovna žena, ali ujedno i dama, s karakteristikama koje su u modnom svijetu tradicionalno bile rezervirane za muškarce.

Tekst: D.Č.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor