Search

Hvaljena kolekcija Lorete Gudelj dobila svoju kampanju

Hvaljena kolekcija Lorete Gudelj dobila svoju kampanju

Prva kolekcija iz serije Arte

Urednik: A.P.


Image: Doris Fatur

"Edition: Chillida" prva je capsule kolekcija nedavno uspješno predstavljenog "Arte." koncepta u zagrebačkoj Galeriji Forum. Etablirane dizajnerice Loreta Gudelj, Mihaela Marković, Priyanka Desai i Snežana Veljković (Naša Posla) osmislile su zajednički projekt koji naglasak stavlja na modnu reinterpretaciju umjetničkih djela u suvremenom nosivom konceptu...

Inspiracija prve kolekcije pod nazivom "Edition: Chillida" jedan je od najpoznatijih modernih kipara dvadesetog stoljeća, baskijski kipar i grafičar Eduardo Chillida. Dizajnerice su bazirale koncept na apstraktnim litografijama i monumentalnim skulpturama autora te ih prenijele na odjeću, obuću, pletene torbe i nakit, djelomično slijedeći kolorit i grafički predložak inspiracije. Kolekcija je namijenjena pozicioniranju u muzejskim concept storeovima upravo zbog ideje koja zaokružuje priču. Dizajnerice biraju imena domaće i svjetske umjetnosti koje cijene te žele ukazati na suvremeni modni moment prenesen u kroj i oblik kako bi u sinergiji dobili finalan proizvod koji je odlično prezentiran na snimljenoj kampanji i lookbooku.

arte

 

U suradnji s Galerijom Karas u Zagrebu snimljena je kampanja koju potpisuje Doris Fatur te uključuje radove dvoje vrhunskih hrvatskih umjetnika- odličnu kiparsku instalaciju Mihaela Puntarića pod nazivom "Slike u prostoru" i neoenformelistički mural Ivane Gagić Kičinbači koji je bio napravljen za projekt. Lookbook kolekcije snimljen je u suradnji s odjelom kiparstva Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu te je naglasak stavljen na spontane momente funkcioniranja predmeta iz kolekcije u prostoru.

arte

Šminku potpisuje Petra Sever koja je za kampanju osmislila izgled koji slijedi poteze murala slikarice kako bi zaokružila inspiraciju kolekcije. Koža modela pripremljena je Oriflame preparativnim proizvodima Novaage, dok je makeup postignut vrhunskim Illamasqua proizvodima. Matej Tonković (za Matrix) stoji iza skulpturalnih frizura vizuala kampanje.

arte

Odjeća dizajnerice Lorete Gudelj sastoji se od hlača, topova, haljina, košulja i balonera ravnih minimalističkih linija napravljenih u pamučnom keperu i egipatskom pamuku jednake teksture povezana je neodstupanjem od zadanog kolorita te slijedi kružne i pravokutne linije Chillidinih litografija i drvoreza koja majstorski pristupa razradi kroja namjerno stavljajući teksturu materijala u drugi plan.  Dizajnerica brenda Naša posla Snežana Veljković za "Arte." razradila je liniju udobnih ravnih cipela prepoznatljivog originalnog kalupa koji u sitotisku na koži slijedi razrađen Chillidin grafički predložak s dodanim zanimljivim elementima u vidu nakita za cipele koji potpuno mijenja dizajn ovisno o postavljanju na obuću. Naša posla poznata su po minuciozno manualno rađenoj obući iznimne kvalitete.

arte

Mihaela Marković, dizajnerica koja je magistrirala pletivo u Londonu i Milanu razradila je prepoznatljivu liniju torbi i ruksaka nepravilnih oblika pletenih od posve modernih rips traka u nepravilnim oblicima. Polazna točka bila je izmjena neboja crne i bijele te Chillidine apstraktne skulpture od lijevanog željeza. Torbe su pletene na ingeniozan način te pokazuju kako drevna tehnika može imati posve suvremen pristup i posve originalan dizajn.

Indijska dizajnerica koja stoji iza indijskog brenda De'anma, Priyanka Desai razradila je u srebru i pozlaćenom srebru liniju nakita jednake inspiracije. Apstraktni oblici prisutni su na ogrlicama, naušnicama i prstenju u kojima dizajnerica izvrsno kontrastira dvije boje kako bi time dobila sličnu izmjenu apstraktnih kontrastnih oblika.

arte

arte

arte

arte

arte

Arte. kolekcije možete potražiti na web stranici http://www.arteconcepts.com , Facebook stranici arte.concepts ili Instagram profilu @arte.concepts
Projekt su podržali Galerija Forum, Korlat vina i Choco me.

Model: Hana Grizelj (Relatum model management)
Foto: Doris Fatur
Šminka: Petra Sever (za Illamasqua)
Kosa: Matej Tonković (za Matrix)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više