Traži

I-GLE proslavile 20. rođendan velikom revijom

I-GLE proslavile 20. rođendan velikom revijom

U zagrebačkom Muzeju arhitekture


Fotografija: PR

Povodom dvadesete obljetnice djelovanja, modni studio I-GLE sinoć je u intimnoj atmosferi Muzeja arhitekture u Zagrebu održao svoju prvu reviju nakon četverogodišnje stanke

Modni dvojac koji čine Nataša Mihaljčišin i Martina Vrdoljak Ranilović, proslavio je tako svoj 20. rođendan. "Riječ je o jednoj, zapravo, prijateljskoj proslavi uz prezentaciju naše najnovije modne misli. Koncipirale smo zbivanje kao pomalo tradicionalni modno-salonski manir umjesto klasične revije jer smo na taj način htjele oponirati danas standardnom predstavljanju kolekcija te distanciranost i otuđenost piste zamijeniti bliskošću i demistifikacijom univerzalne modne priče," kaže Nataša i dodaje: "Recentnom kolekcijom revitaliziramo pitanje intime i mode koja nastaje u malim manufakturama i koja ne pripada serijskom načinu proizvodnje, podcrtavamo njenu osobitost i vrijednost ne ustupajući emotivnosti samu kvalitetu, važnost i originalnost dizajna. Naprotiv, pozabavile smo se modom u njenom izvornom obliku kreiranja nove, suvremene vrijednosti koja propituje svoje bazične potrebe i nužnosti. Razvile smo jedan mali povijesno modni kroki referirajući se, naravno, na naš doživljaj naslijeđa koji se transformira u moderan chic.

Kolekcija je prikazana u zagrebačkom Muzeju arhitekture koji se pokazao kao logičan izbor budući da je u modnom rukopisu studija I-GLE izrazito naglašena upotreba arhitektonskih elemenata.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor