Search

I Hrvatska ima svoj Superstar tim! Upoznajte ih putem genijalne kampanje brenda adidas Originals

I Hrvatska ima svoj Superstar tim! Upoznajte ih putem genijalne kampanje brenda adidas Originals

Vid Juračić, Kuku$, Nika Turković, Vanillaz, Pamela Smoljanić i Petra Perkov nose zastave adidas Originals Superstar tima

Urednik: D.D.

Image: Denis Butorac

Kako bi u stilu proslavio 50 godina legendarnih Superstar tenisica i u Hrvatskoj, brend adidas Originals udružio se s devet lokalnih kreatora u sklopu kampanje "Change is a team sport". U pet desetljeća Superstar tenisice nosili su sportski timovi i modni entuzijasti diljem svijeta zbog čega je ovaj model zaradio ikonični status povezujući ljude različitih interesa poput umjetnosti, glazbe, mode i sporta pod idejom da su promjene koje se događaju ili trebaju dogoditi u društvu rezultat zajedničkog ulaganja pojedinaca. Iz tog razloga adidas Originals će tijekom 2020. godine koristiti snagu timskog rada za promicanje inicijativa kojima se stvaraju pozitivne promjene u lokalnim zajednicama svijeta.

Vid Juračić

U duhu adidasove nove kampanje udruženo je devet kreativaca iz Hrvatske koji svojim radom pozitivno utječu na lokalnu scenu. Vloger i content kreator Vid Juračić, dečki iz trap sastava Kuku$, pjevačica Nika Turković, hrvatsko-slovenski elektro dvojac Vanillaz, lifestyle influencerica Pamela Smoljanić i fotografkinja Petra Perkov zajedno su jedan glas, tim originalnih pojedinaca koji se ne boje izraziti svoj stav čime pomiču granice.

Kuku$

Mladi arhitekt i autor "Kvart priča", YouTube serijala o zagrebačkim kvartovima zbog svojih je video uradaka prepoznat kao jedan od najpoznatijih hrvatskih youtubera. Njegov najveći uspjeh je došao sa serijalom, o kojem smo pričali s Juračićem, a osim toga, iza njega je i organizacija "Kvart priča" partyja koji okuplja mlade urbane glazbenike iz cijele regije. Na jednom od izdanja tuluma glazbeni gosti bili su i zagrebački trap sastav Kuku$ koji čine Ivan Hilje, Mislav Kljenak i Ivan Godina. Svojim su glazbenim i modnim izričajem privukli puno obožavatelja (među kojima smo i mi), a u sedam godina glazbenog stvaralaštva osvojili brojne nagrade i potpisali ugovor o suradnji s regionalnom izdavačkom kućom.

Nika Turković

Nika Turković je glazbenica koja je na sceni prisutna od djetinjstva kad je predstavljala Hrvatsku na dječjem Eurosongu. Danas, mlada i talentirana Nika gradi svoju pjevačku karijeru uz neprestano podizanje ljestvice na hrvatskoj sceni, što potvrđuje i uspjeh nedavno predstavljenog singla "Raj". Njezini glazbeni kolege, Marko Bucić i Miha Pajk, koji čine elektronski duo Vanillaz, njeguju sasvim drugačiji zvuk. DJ-evi, glazbeni producenti, ali prije svega prijatelji iz Hrvatske i Slovenije, regionalne su zvijezde clubbing scene s brojnim obožavateljima diljem svijeta. Nastupali su uz bok s poznatim glazbenicima na nekim od najvećih pozornica u svijetu, predstavnici su festivala Ultra Europe, a njihova pjesma "Gold" postala je viralni hit na kineskoj društvenoj mreži Tik Tok, o čemu smo razgovarali u intervjuu.

Vanillaz

Pamela Smoljanić je zaljubljenica u modu koja je zbog svojih modnih kombinacija, ali i originalnog i iskrenog sadržaja postala zanimljiva tisućama pratitelja na društvenim mrežama. Iako joj moda nije prvo zanimanje, uz svakodnevni posao "od 9 do 5" uvijek nađe način da pokaže svoj romantičan stil u kombinaciji s urbanim. Uspješna u multitaskingu je i mlada fotografkinja i video producentica u usponu, Petra Perkov koja se na hrvatskoj sceni često nalazi pored poznatih glazbenih imena, brendova i influencera. Kolekciju koju nose ambasadori kampanje "Change is a team sport" kolekciju možete pronaći u online trgovini na linku.

Petra Perkov

više