Search

Inozemni dizajneri na Smart Fashion Weeku Zagreb

Inozemni dizajneri na Smart Fashion Weeku Zagreb

Proljetne kolekcije svjetskih dizajnerskih imena


Dizajneri koje obožavaju Anna Dello Russo, Georgia May Jagger, Poppy i Cara Delevingne, Lily Cole, Sienna Miller, Lady Gaga i Rita Ora te oni koji su radili u studiju Alexandera McQueena i Johna Galliana dolaze na Smart Fashion Week Zagreb

I ove sezone Smart Fashion Week Zagreb dovodi inozemna dizajnerska imena u Zagreb. Redoviti gost Fashion Weeka Zagreb je londonski The Rodnik Band kojeg obožava veliki Karl Lagerfeld, a čije modele nose i Anna Dello Russo te Georgia May Jagger, Poppy i Cara Delevingne, Lily Cole, Sienna Miller, Liv Tyler, kraljica Rania od Jordana i Lady Gaga, a za Ritu Oru kreirao je kostime za turneju. The Rodnik Band ove sezone sprema i posebnu kolekciju za Smart Fashion Week Zagreb, a osim nastupa i kolekcije osmislio je posebnu The Rodnik Band x Smart majicu te dizajn novog Smart fortwo modela.

Iz Istanbula na pistu SFWZ-a dolazi brand DB Berdan iza kojeg stoje Deniz i Begu. Ovaj modni dvojac koji niže međunarodne uspjehe kreirao je za Katy Perry, a surađivao je i velikim kompanijama poput Starbucksa, Disneya, Nescafea, Maybellinea, L'Óreala i Pepsija za koje su kreirali proizvode sa svojim potpisom. Na ovosezonskom Smart Fashion Weeku Zagreb ponovo ćemo vidjeti što je pripremio i londonski brend Fabryan.  

Edeline Lee
Posebno se veselimo reviji dizajnerice Edeline Lee koja je u svojoj karijeri radila za Alexandera McQueena, Johna Galliana i Zaca Posena. Edeline Lee diplomirala je na koledžu Central Saint Martins u Londonu, a u modnom smislu otkrio ju je kultni modni novinar Hamish Bowles. Njene kolekcije naišle su na odlične kritike u američkom Vogueu, stranici Style.com i Womens Wear Daily, a Harper's Bazaar odabrao je njezinu kolekciju za jesen/zimu 2012./2013. kao jednu od 10 najboljih u sezoni.

Holyghost
Holyghost koji će svoju kolekciju predstaviti u subotu, drugu večer Smart Fashion Weeka, poznati je njemački dizajnerski brend omiljen njemačkim glumicama. Osnovale su ga Jelena Hofmann i Sedina Halilović koje prevode svoju ljubav i strast prema modi u urbanu odjeću za grad. Ovaj afirmirani njemački brend dizajnira sofisticirane ready-to-wear kolekcije. 

Brend POL Design španjolske dizajnerice Paule de Andres svoje kolekcije već pet sezona predstavlja na Mercedes Benz Fashion Weeku Madrid. Nova kolekcija je izgrađena na igri tekstura, boja i transparentnosti, eksperimentirajući s geometrijskim uzorcima i volumenom.

POL Design

Zadnji dan Smart Fashion Weeka svoju kolekciju prikazat će pariška dizajnerica Claudine Ivari. Njene kreacije obožava pjevačica Beth Ditto, američka glumica Béatrice Rosen, francuska glumica Charlotte Le Bon, francuska glumica Alexandra Lamy - supruga Oscarovca Jeana Durajdina te zvijezda Crazy Horsea Alice Dufour, dok je njezinu haljinu na crvenom tepihu Cannes Film Festivala nosila i Leona Paraminski. Claudine je osmislila zanimljiv ready-to-wear koncept koji kombinira couture detalje.

Sve kolekcije gledati ćemo od 28. do 30. studenog 2014. u zagrebačkom Hypo Centru.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više