Search

Instagram profil posvećen modi: pogledajte fotografije iz nikad viđene modne arhive

Instagram profil posvećen modi: pogledajte fotografije iz nikad viđene modne arhive

Anonimni kolekcionar knjiga

Tekst: D.D.


Image: Buro247.ru

Profil je otvorio kolekcionar raritetnih knjiga o modi, a među postovima se kriju fotografije velikana koje do sad nisu bile dostupne online...

Nepoznati vlasnik Instagram profila @rarebooksparis omogućio je svim zaljubljenicima u modu jedinstven uvid u raritetne fotografije koje su do sad bile dostupne samo u printanom izdanju, odnosno knjigama koje se nalaze u njegovoj kolekciji. Profil, između ostalog, funkcionira kao online dućan, ali je zapravo nepresušan izvor inspiracije, pogotovo imajući na umu činjenicu kako je sve što nosi pridjeve vintage i retro ponovno in posljednjih nekoliko sezona.

Katalozi Comme des Garçons, koji su pripadali fotografkinji Deborah de Tuberville, arhivski primjerci japanskog magazina "Studio Voice", na kojima je radio Robert Mapplethorpe, knjige modne kuće Maison Martin Margiela, vizualni dnevnici Phoebe Philo, bivše dizajnerice Célinea te kampanje talijanskog brenda Prada i Jil Sander, oduševit će sve poklonike mode. Ukoliko ste zainteresirani za vidjeti ili pak, kupiti pojedino izdanje, čuvaru ove vrijedne kolekcije možete se javiti putem poruke na Instagramu ili mailom, a bilo da planirate kupiti album sa starim fotografijama Kate Moss, koje je okinuo Wolfgang Tilmans ili nemate takvih afiniteta, u potrazi za inspiracijom, svakako će vam dobro doći praćenje ovog profila.

 

 

 

A post shared by RareBooksParis (@rarebooksparis) on

 

 

 

 

A post shared by RareBooksParis (@rarebooksparis) on

Related articles

Buro 24/7 Selection

više