Search

Isabel Marant predstavila vrlo ženstvenu kolekciju

Isabel Marant predstavila vrlo ženstvenu kolekciju

Ženstvenost u svakodnevnom odijevanju


Image: Imaxtree

Jučerašnji show Isabel Marant jedva su dočekale sve modne insajderice koje dobro znaju da je ženstvenost s pomakom uvijek prava karta za modnu igru

Pariška dizajnerica koja nam u svakoj novoj kolekciji priušti modni zaokret, ni ovog puta nije podbacila. Poznata po svojoj ležernoj estetici koju obožavaju Francuskinje ovog puta nije tražila inspiraciju u putovanjima, ili nekim prošlim kolekcijama, već se fokusirala na kombinaciju sportskih, vojničkih i boemskih komada koje je vješto sparila u jednu cjelinu. Kolekcija je idealna za zaposlene žene koje su svakodnevno u pokretu i kojima je udobnost na prvom mjestu. Ona idealno izgleda u uredu, u sportskoj dvorani i na koktel zabavi. 

Dizajnerica je izjavila kako je posebno bila inspirirana za dizajn haljina koje su u ovoj sezoni posebno romantične i prepune volana bilo da se radi o cvjetnim uzorcima ili sjajnim materijalima u srebrnoj i crvenoj boji. Potpuna suprotnost romantici su sportski elementi vidljivi na komadima predimenzioniranim u gornjem dijelu, posebice na voluminoznim rukavima koji će iduće ljeto biti pravi hit. Sigurno su najviše pažnje privukle hlače koje ove sezone imaju izrazito visok struk dodatno naglašen remenjem i sežu do gležnja ili pak sve do poda. Malčice podsjećaju na radnu odjeću zbog detalja poput grubih šavova i patentnih zatvarača, a u kombinaciji s košuljama laganih volana funkcioniraju sjajno. Marant je poznata po vrhunskom stiliziranju i ova je kolekcija je u ready-to-wear u punom smislu riječi. Nikako ne smijemo zaobići obuću koja ovog puta koketira s japanskim stilom, a uključuje nekoliko modela poput zanimljive kombinacije gležnjača i japanki, seksi sandala s volanima oko noge i ekstravagantnih čizama visokih iznad koljena. Sjajna francuska modna priča! 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više