Search

\"It\" komadi po kojima ćemo pamtiti Clare Waight Keller

"It" komadi po kojima ćemo pamtiti Clare Waight Keller

"Harper" čizme, "Drew" torbica, "Faye" torba...


Image: Buro247hr arhiva

Nakon višemjesečnih nagađanja, danas je i službeno potvrđeno da Clare Waight Keller napušta mjesto kreativne direktorice kuće Chloé na kojem je sjedila šest godina. Tim se povodom prisjećamo svih "it" komada koje je za tu kuću kreirala

Clare Waight Keller je u Chloé stigla 2011. godine. Zamijenila je tadašnju kreativnu direktoricu Hannah Gibbon i gotovo instantno počela nizati uspjehe. Godina koja je bila ispred nje bila je godina proslave 60. godišnjice osnutka te francuske modne kuće što je obilježeno izložbom "Chloé Attitudes" prikazanom u pariškom Palais de Tokyo. Već je tada Waight Keller počela oživljavati duh prave Chloé djevojke kakvom ju je zamišljala osnivačica kuće, Gaby Aghion.

U godini koja je slijedila, Waight Keller je kreirala svoj možda i najveći it komad tijekom rada u kući Chloé. Radi se dakako o "Drew" torbici koja je i danas, šest godina kasnije, veliki hit na ulicama gradova diljem svijeta. Već je iduće sezone u predjesenskoj kolekciji 2014. nastavila s hit komadima i to ovog puta u obliku neobičnog geometrijskog plašta koji je dolazio u kombinaciji bijele, sive i narančaste te plave i bijele boje. Komad su trendseterice instantno prigrlile, a na ulicama tijekom Tjedana mode su ga proslavile prvenstveno ruske trendseterice kao što su Elena Perminova i Anya Ziourova.

Aimee Song nosi Chloé "Drew" torbicu

U rujnu iste godine, u kolekciji za proljeće 2015., Waight Keller je predstavila dva it komada. Prvi su bile neobične sandale od brušene kože koje su se vezale oko gležnja ili su pak sezale skroz do koljena, a drugi legendarna "Faye" torbica koja je postala toliko popularna da od tada svake sezone kuća Chloé izbacuje nekoliko novih modela u različitim bojama i teksturama.

Chloé "Faye" torba

Da su joj torbice najveći adut, Waight Keller je potvrdila i nešto kasnije kada je predstavljena "Hudson" torbica koja se također nastavila pojavljivati u novim modelima s resama i sličnim ukrasima u nadolazećim sezonama. Već nekoliko se sezona iznova pojavljuju i "Harper" čizme. One su prvi put predstavljene u kolekciji za jesen 2015. godine, a od tada su se pojavile u raznim bojama i teksturama.

Chloé "Harper" čizme

Ni prema kraju svog angažmana u kući Chloé, Waight Keller nije prestala impresionirati modni svijet svojim osjećajem za it komade. U kolekciji za proljeće/ljeto 2016. tako je predstavila novi model sandala s trakicama koje su postale vrlo popularne kao i jednu trenirku u skladu sa sportskim trendom koji trenutno vlada modnim pistama. Ta je trenirka postala toliko popularna da su je "iskopirali" svi najveći high street brendovi kao da se radi o najpopularnijoj torbici sezone, a na sličan je način iskopirana i svilena bomber jakna koju je Keller predstavila u resort kolekciji za 2016. godinu.

Chloé bomber jakna, resort 2016.

I iako je danas postalo službeno da napušta Chloé koji je svojim stilom obilježila snažnije nego Stella McCartney, pa čak i Phoebe Philo koje su također bile kreativne direktorice, Waight Keller će predstaviti još jednu kolekciju za tu modnu kuću. Kolekcija za jesen/zimu 2016. bit će prikazana u Parizu u ožujku, a sudeći prema svemu što nam je do sada servirala, sigurno je kako će ona biti još jedan veliki trijumf za Clare Waight Keller.

Chloé "Hudson" torbica i sandale iz kolekcije za proljeće/ljeto 2015.

Pernille Teisbaek nosi Chloé trenirku u Parizu

više