Search

J. W. Anderson, resort 2016.

J. W. Anderson, resort 2016.

Neočekivana ženstvenost


Image: buro247.ru

Jonathan Anderson, dizajner čije se muške i ženske kolekcije međusobno gotovo ne razlikuju, u posljednje se vrijeme odmaknuo od uniseks dizajna i počeo kreirati haljine, a ne manifeste posvećene rodno neodređenoj modi

Pojava Jonathana Andersona na modnoj sceni otvorila je dijalog o rodno neodređenoj modi, temi koju je svojim dizajnom godinama razvijao da bi ona danas konačno doživjela svoj vrhunac. Ipak, Anderson je odlučio svoju modnu neodređenost ipak uobličiti i usmjeriti u skladu s konvencionalnim shvaćanjem tipično ženske ili tipično muške odjeće. Tako, njegova najnovija kolekcija predstavlja novo poglavlje u estetici kuće. Muškarci u kratkim hlačicama, obrubljenima volanima i djevojke u neobičnim odijelima koja maksimalno deformiraju siluetu ostaju u prošlosti – čini se kako Anderson više nema što reći na tom polju. Igru s tradicionalnim i manje tradicionalnim modnim ulogama prepustio je drugim dizajnerima koji su je sa zadovoljstvom prihvatili i dijalog se nastavlja. 

Ova cruise kolekcija, kao i prošla jesensko-zimska, izvedena je u klasičnijem ženstvenom tonu pa nas od sveukupno 22 komada očekuje čak 20 haljina ili suknji, duljine većinom do koljena i vrlo lepršave siluete, što je prije nekoliko godina bilo apsolutno nezamislivo kad je riječ o Andersonu. Ženstvene haljine koje mjestimično nalikuju kolažu od prošivenih jastučnica jasno naglašavaju siluetu, ne skrivaju je niti deformiraju. Ako je prije stjecao dojam da se britanski dizajner plaši ženskog tijela i njegovih kontura i nastoji ih na bilo koji način zamaskirati, u novoj kolekciji to nipošto nije slučaj. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više