Search

Jacquemus je hit: kako su se Zara i Mango inspirirali komadima francuskog dizajnera

Jacquemus je hit: kako su se Zara i Mango inspirirali komadima francuskog dizajnera

S piste na police dućana

Tekst: D.D.


Image: Zara,
Mango,
Jacquemus,
Instagram,
Imaxtree

Ljubiteljice modne marke Jacquemus, čiji su komadi već ovjenčani predznakom "it", zasigurno će oduševiti vijest da komade nalik onima koje kreira francuski dizajner mogu pronaći po pristupačnim cijenama...

Kako high street brendovi prate glavne modne trendove, koje najprije možemo uočiti na pistama modnih tjedana, tako i kroz odjeću koja se može pronaći u njihovim dućanima možemo saznati i koji su dizajneri hit sezone. Čini se kako je estetika koju njeguje talentirani francuski dizajner Simon Porte Jacquemus poslužila kao inspiracija za novi editorijal španjolskog high street giganta "Salt Lake". Vizualima su prenijeli vibru kojom odišu lookbookovi dizajnera, a odjeća i modni dodaci poput predimenzioniranih slamnatih šešira sliče onima koje kreator smišlja za svoju modnu marku. 

Jacquemus La Bomba S/S 2018.

Njegove posljednje dvije kolekcije "La Bomba" za proljeće/ljeto 2018. i "Le Souk" za jesen/zimu 2018. godine, inspirirane putovanjima u Maroko, poslužile su kao mood board dizajnerima španjolske Zare, a mi smo putem njihove ponude saznali da su upravo sandale za zanimljivom potpeticom i bluze s pufastim rukavima, čije se inačice mogu pronaći i u Mangu i H&M, ono što u nadolazećoj sezoni moramo nabaviti. Tako će komadi nadahnuti Jacquemusom zamijeniti Balenciagine i Isabel Marant, čija je estetika do sad dominirala u high street dućanima, pa i na ulicama. 

Vizuali editorijala "Salt Lake"

Po gradskom asfaltu, čini se, hodat ćemo kao da smo i same na godišnjem odmoru u Maroku - u natikačama s tankim remenčićima, haljinama s drvenim perlama, midi suknjama s prorezima i već navedenim bluzama s pufastim rukavima te ogromnim šeširima. Dominirat će neutralne boje u kombinaciji s crvenkastosmeđom, toplom žutom i ledenoplavom nijansom, a pitanje je samo vremena kad ćemo u nekom od high street dućana moći kupiti asimetrične haljine s tankim naramenicama i naborima koje francuski dizajner predlaže za nadolazeću sezonu.

Zara / Jacquemus

Već jedan pogled na aktualne high street kolekcije dovoljan je za zaključak da će romantika i seksepil zamijeniti pomalo dosadnu muškobanjastu siluetu inspiriranu streetwearom, koja vlada posljednjih nekoliko godina, a osvježenje nam stiže i u vidu nešto prigušenije palete boja za proljeće i ljeto. Nabori i igra krojevima najveći su adut ovih jednobojnih komada, a uzorci padaju u drugi plan - osim točkica koje su neizbježne i ovog ljeta. Lepršavi i senzualni komadi bit će na cijeni, baš kao i prirodne tkanine poput lana, pamuka i svile, od kojih su izrađeni. Jednostavni, ali nimalo dosadni komadi, poput asimetrične suknje, mogu se nositi u dnevnim i večernjim kombinacijama, a odlično pristaju uz basic komade i tanke pletene pulovere. 

Zara / Jacquemus

Zara / Jacquemus

Zara / Jacquemus

Mango / Jacquemus

Zara / Jacquemus

Zara / Jacquemus

Zara / Jacquemus

Zara / Jacquemus

Related articles

Buro 24/7 Selection

više