Search

Jakna koja tjera na povezivanje s prirodom jedan je od genijalnijih izuma koje smo u posljednje vrijeme vidjeli

Jakna koja tjera na povezivanje s prirodom jedan je od genijalnijih izuma koje smo u posljednje vrijeme vidjeli

Napravljena je tako da blokira signal

Tekst: L.L.

Image: The Arrivals

Modni brend The Arrivals iz New Yorka osmislio je genijalan komad koji smo odmah stavili na popis želja za ovu zimu. Riječ je, naime, o pernatoj jakni s Faraday džepovima koji blokiraju mobilni i GPS signal na mobitelima kako bi osobu koja jaknu nosi natjerala da se odmakne od tehnologije i poveže s prirodom oko sebe. Jakna, koju su nazvali Aer, originalno dolazi u tipu parke, napravljena je od mješavine materijala i idealna je za izlete u prirodu kada se jednostavno želite isključiti od ostatka svijeta i uživati na svježem zraku.
Jakna koja tjera na povezivanje s prirodom jedan je od genijalnijih izuma koje smo u posljednje vrijeme vidjeli (фото 1)

Svoj su modni izum dizajneri opisali kao bijeg od stvarnosti i novi način povezivanja s prirodom, a na kreiranje istog natjerala ih je činjenica da svi živimo u vremenu kada smo više povezani s mobilnim uređajima nego jedni s drugima. Ipak, njujorški dizajneri nisu jedini koji su na ovu ideju došli. Naime, Faraday tehnologija koristi se već nekoliko godina, a ukomponirana je i u druge odjevne komade, automobile i druge instalacije kako do osoba koje ih koriste signal ne bi mogao doći, a sve u svrhu prevencije korištenja tehnologije u prekomjernim količinama. Jakna je dostupna u nekoliko boja i modela, čak i u formi prsluka, a pronaći je možete na služenim stranicama The Arrivals brenda.
Jakna koja tjera na povezivanje s prirodom jedan je od genijalnijih izuma koje smo u posljednje vrijeme vidjeli (фото 2)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više