Search

Jason Wu, jesen/zima 2015.

Jason Wu, jesen/zima 2015.

Svakodnevni glamur


Image: Imaxtree

Jason Wu nikad nije bio sklon prevelikoj sentimentalnosti i oduvijek su ga privlačile suzdržanije i strože forme. Tako ni ova kolekcija nije iznimka, pa novu Jason Wu ženu možemo opisati kao "moćnu, elegantnu i zavodljivu"

Ideja dizajnera bila je kreirati kolekciju za "supersnažnu" ženu čija se garderoba ne može opisati kao tipična ili klasična. Posebnu pažnju dizajner je posvetio kaputima i jaknama te ostalim komadima koje cijenimo zbog njihove praktičnosti i brojnim mogućnostima kombiniranja, pogotovo ako se radi o poslovnim kombinacijama koje, prije svega, trebaju biti elegantne.

Iako u osnovi kolekcije leži praktičnost, komadi su iznimno upečatljivi i pomalo usmjereni k američkom stilu i naslijeđu kuće Calvina Kleina, zadržavši notu suvremenosti i atraktivnosti. Jason Wu predstavio je kolekciju koju bismo mogli opisati kao "svakodnevni glamur", budući da obiluje komadima koji čine spoj sportskog minimalizma 1990-ih i holivudskog glamura, interpretiranih kroz prizmu suvremenosti. Osnovne komade kolekcije čine kaputi od kože i vune s blagim naglascima na struku pa se "poslovna strogost" očituje u siluetama s remenjem oko struka. Pronalazimo tu i duge suknje koje skrivaju koljena, ali otkrivaju bedra svojim dubokim razrezom unoseći dozu zavodljivosti.  

Teško je ne uočiti i zanimljive kostime, koje je dizajner obojio u tamne nijanse kaki i maslinasto zelene boje, a koje su na podij unijele određenu vojničku strogost. Krutu suzdržanost kostima i kaputa, Wu je odlučio razbiti raskošnim krznom koje nam je donio u obliku prsluka, šalova i ovratnika. Novost ove sezone je i vlastita linija nakita, kojoj Wu pristupa potpuno minimalistički, pa smo tako na ušima ovih superžena vidjeli suptilne crne i bijele bisere. "Jedan maleni biser sparen s nekim modernim i nenametljivim komadom je upravo ono što nedostaje kako bi kombinacija bila potpuna", objasnio je Wu. 

 

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više