Search

Je li u tijeku nova prepirka dizajnera u New Yorku?

Je li u tijeku nova prepirka dizajnera u New Yorku?

Alexander Wang se, čini se, naljutio na Philippa Pleina


Image: Buro247 arhiva

Nakon što je krajem prošle godine navodno "mamio" zaposlenike kuće Dolce&Gabbana da dođu raditi za njega, Philipp Plein se ove godine zamjerio jednom od najpopularnijih njujorških dizajnera, Alexanderu Wangu

Wanga je, čini se, naljutila neobična sličnost između njegove revije na kojoj je 2014. prikazao kolekciju za H&M, i revije linije Plein Sport koju je Philipp Plein održao prije nekoliko dana u New Yorku. Dizajner je zbog toga kroz šalu izrazio što doista misli tako što je na svom Instagram profilu objavio meme koji usporedno prikazuje video njegove revije iz 2014. i Pleinove iz 2017. dok iznad stoji "can i copy your homework?" (eng. mogu li prepisati tvoju zadaću?).

A post shared by Alex Wang (@alexwangny) on

U videu je vidljiv niz sličnosti, od seta preko kretanja modela pistom pa do boksačkih rukavica stiliziranih na isti način što je Wangu dalo povod da bez skrivanja napiše što doista misli o cijeloj priči. Meme je objavio samo dan nakon Pleinove prve revije na Tjednu mode u New Yorku na koju su stigli brojni celebrityji kao i kći Donalda Trumpa, Tiffany. 

Plein je prije nekoliko mjeseci imao sukob i s Domenicom Dolcem i Stefanom Gabbanom koji su ga tužili jer je navodno zvao njihove trgovine u Italiji i nagovarao zaposlenike da daju otkaz i dođu raditi za njega. Ta razmirica još nije dobila rješenje, a nije sigurno ni kako će se ova nova s Alexanderom Wangom, na kraju razviti.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više