Search

Još jedna romantična kolekcija kuće Valentino

Još jedna romantična kolekcija kuće Valentino

Tjedan mode u Parizu


Image: Imaxtree

Pierpaolo Piccioli je novom kolekcijom za kuću Valentino još jednom pokazao kako može ostati dosljedan sebi i imati snažan glas i bez svoje partnerice Marije Grazije Chiuri

Nova kolekcija koju je jučer prikazao u Parizu utjelovljenje je onog što predstavlja Piccioli i što predstavlja kuća Valentino. Dominirale su tako maksi i midi lepršave večernje haljine, bogati vez, plise, svila i nešto baršuna. Haljine su slobodno padale od ramena sve do poda ili su tek elegantno odrezane u struku odakle ponovno slobodno padaju prema podu. Dolaze u paleti boja koja se kreće od crne, zelene i tirkizne do žute, crvene i ružičaste koja je veliki trend za jesen 2017., a ukrašene su raskošnim cvjetnim vezom, pliseom, sitnim volanima, printom ili suptilnim kombiniranjem tkanina kao što su til i žoržet. To je ono u čemu je Piccioli najjači i ni ovaj put nije podbacio.

Uz dominantne haljine, u kolekciji su se istaknuli i divni dugački kaputi i pelerine od vune obično izvedeni u jednoj boji. Oni s uzorcima dobivenim printanjem ili patchworkom bili su izrađeni od kože i krzna što se zanimljivo uklopilo u kolekciju. Takva je slojevitost bila vidljiva i kod heklanih haljina, odijela od baršuna sa sakoima rezanim na trake i ponovno spajanim, i kod komada s dvobojnim pliseom koji je kolekciji dao zanimljivu dinamiku.

O detaljima bi se još moglo puno pisati, no sve u svemu Piccioli je odradio dobar posao i njegovi će klijenti, ali i kritika, biti vrlo zadovoljni. U galeriji pogledajte cijelu kolekciju:

Related articles

Buro 24/7 Selection

više