Search

Kako je jedan lažni stilist uspio ukrasti dizajnersku odjeću vrijednu na desetke tisuća funti

Kako je jedan lažni stilist uspio ukrasti dizajnersku odjeću vrijednu na desetke tisuća funti

Slučaj Arnauda Henryja Mensana


Modni svijet protresao je slučaj Arnauda Henryja Mensana, čovjeka koji je predstavljajući se lažno kao stilist na Instagramu, uspio ukrasti dizajnersku odjeću vrijednu na desetke tisuća funti

Magazin Dazed je na svojim stranicama prenio upozorenje svim dizajnerima, navodeći kako je spomenuti lažni stilist i urednik ukrao odjeću u vrijednosti od nekoliko tisuća funti, nakon što je prevarom nagovorio dizajnerske kuće da mu pošalju svoju odjeću za lažna modna snimanja.

Čovjek pod imenom Arnaud Henry Mensan predstavljao se kao urednik Dazeda, Ella, Bulletta, I-D-a, AnOther magazina, a na svom je Instagram profilu čak i naveo da ga je ugledni Business of Fashion uvrstio na svoju listu 500 najutjecajnijih ljudi iz modne industrije. Svoj je pothvat izveo tako da bi nazvao modnu kuću tvrdeći da treba odjeću za snimanja u Japanu za magazine AnOther i novo izdanje Dazed Japan koje uskoro izlazi. Kuća Berluti tako mu je posudila odjeću u vrijednosti 10 tisuća funti, a dizajnerica Sadie Clayton u vrijednosti od otprilike 14 tisuća funti. Pritom je tvrdio kako će se na snimanju naći i odjeća kuća Moschino, Vetements, Rick Owens, Balmain i Chanel.

Dakako, ništa od toga nije bilo istina, što se saznalo nakon što se Mensan prestao javljati brendovima nakon što bi preuzeo odjeću. Brendovi su tada kontaktirali Dazed kako bi se raspitali o svojoj odjeći i Mensanu za kojeg nitko u Dazedu nikada nije čuo. Njegov Instagram profil otada je obrisan, a Dazed je pozvao čitatelje da im proslijede sve eventualne informacije o ovom apsurdnom događaju na tips@dazedmedia.com. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više