Search

Kako se srušilo online carstvo Nasty Gal

Kako se srušilo online carstvo Nasty Gal

Nakon 10 godina carstvo Sophije Amoruso ide u bankrot


Image: Buro247ru

Online trgovina Nasty Gal koju je prije 10 godina osnovala Sophia Amoruso, predala je zahtjev za bankrot

"Naša odluka da iniciramo restrukturiranje pod nadzorom suda pomoći će nam da adresiramo naše probleme s likvidnošću, restrukturiramo bilancu i popravimo strukturne probleme u koje je uključeno smanjivanje troškova i rješavanje duga," rekla je za medije Sheree Waterson, izvršna direktorica Nasty Gala. "Očekujemo da ćemo održati visoku razinu ponude prema korisnicima i izaći iz ovoga još snažniji i spremniji da ponudimo još bolje korisničko iskustvo."

U veljači ove godine su u Nasty Galu, kako prenosi Bloomberg, otpustili 10% kadra nakon čega su slijedili mjeseci tužbi od bivših zaposlenika koji su ih optuživali uglavnom za diskriminaciju. To je uzrokovalo i niz javnih pobuna protiv brenda što im je još više narušilo, već ionako loše prodajne rezultate. Još uvijek nije razjašnjeno kako će se bankrot točno odraziti na njihovo poslovanje i hoće li iskustvo shoppinga za njihove korisnike biti ugroženo, no odluka o bankrotu je definitivno donesena u srijedu, nakon čega je osnivačica i svojevrsno zaštitno lice projekta, Sophia Amoruso, napustila mjesto izvršne predsjednice.

Kako se srušilo online carstvo Nasty Gal (фото 1)

Unatoč ovom velikom porazu za brend, Amoruso iza sebe ima sjajnu godinu. Prije mjesec dana je objavila svoju drugu knjigu "Nasty Galaxy", Netflix snima seriju baziranu na njenom životu, a Forbes ju je ovog ljeta proglasio najbogatijom "self-made" ženom. Svoje je Nasty Gal carstvo, kako opisuje u prvoj knjizi, bestselleru "Girlboss", stvorila u vlastitoj garaži prodajući vintage odjeću (koja je nerijetko bila ukradena) na Craigslistu i eBayu. Ubrzo je njezina trgovina porasla pa je osnovala tvrtku, a onda i iznajmila veliki prostor za skladištenje odjeće i u manje od četiri godine počela zarađivati gotovo 130 milijuna dolara godišnje. Da je Nasty Gal gotovo poglavlje u njezinom životu najavila je već 2015. kada je napustila poziciju izvršne direktorice i preuzela ulogu izvršne predsjednice koju je ove godine također napustila. No, unatoč tome čini se kako će se Amoruso sasvim dobro snaći i bez Nasty Gala.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više