Search

Karl Lagerfeld \"lansirao\" raketu na novoj Chanel reviji u Parizu

Karl Lagerfeld "lansirao" raketu na novoj Chanel reviji u Parizu

Tjedan mode u Parizu


Image: Imaxtree

Karl Lagerfeld je danas u Parizu predstavio novu kolekciju za kuću Chanel, a revija ni ovaj put nije prošla bez spektakla

Lagerfeld voli tematske revije. Feministički marš, big data, casino - to su samo neke od tema koje je taj stari dizajnerski lisac istražio kroz megalomansku scenografiju na svojim revijama. Danas je red došao na aktualnu tematiku turističkih putovanja u svemir pa je Lagerfeld tako u centar ovogodišnjeg showa stavio veliku raketu koja je na kraju i "lansirana" prema staklenom krovu uz obilje dima dok ju je okruživala vojska modela.

Osim tog najvećeg i najočitijeg nositelja teme, u kolekciji je bilo pregršt doslovnih referenci na svemir i svemirska putovanja. Bili su tu motivi astronautskih odijela, Mjeseca i njegovih mijena, tamnoplavih šljokičastih tkanina koje su podsjećale na zvjezdano nebo, pa onda i čizama i ogrtača u zrcalno srebrnoj koja se u pop kulturi često veže uz svemirsku tematiku. Osim tih svemirskih referenci, kolekcija je zapravo bila vrlo nosiva, siluetama i tkaninama ništa drugačija od onog što Lagerfeld inače radi. Bilo je tu dakle pregršt odijela i kostima od za Chanel prepoznatljivog tvida, mini haljina u stilu šezdesetih godina prošlog stoljeća sa širokim ovratnicima, zanimljivih čizmama u dva tona, kao i na njihovim slavnim slingback sandalama. Lagerfeld je od uzoraka koristio onaj karirani i pepito te već spomenute printeve i vezove svemirskih motiva. Kolorit je također bio vrlo chanelovski - crna, bijela, tamno plava i tonovi ljubičaste i zelene s metalik momentima, slično kao i u prošloj kolekciji.

Ništa novo kad su u pitanju forme, no svojstveno toj modnoj kući sa stoljetnom tradicijom čija je izrada toliko delikatna i prekrasna kakvom se malo koja modna kuća može pohvaliti. U galeriji pogledajte sve komade iz nove kolekcije za jesen/zimu 2017.:

Related articles

Buro 24/7 Selection

više