Search

Karl Lagerfeld otvorio izložbu fotografija u Firenci

Karl Lagerfeld otvorio izložbu fotografija u Firenci

"Visions of Fashion"


Image: buro 247.ru,

Jubilarno 90. izdanje jednog od najvažnijih modnih događaja ove godine donosi brojna iznenađenja. Jedno od njih je izložba osebujnog dizajnera Karla Lagerfelda izložena u Palači Pitti.

U dvoranama ispunjenim nekim od najboljih zbirki na svijetu koje potpisuju umjetnici kao što je Rafael, Pietro Perugino, Andrea del Sarto, Rosso Fiorentino, Velasquez i Rubens postavljena je izložba jednog od najutjecajnijih modnih dizajnera Karla Lagerfelda. Na zidovima prekrasne Palače Pitti, uz bok velikim umjetnicima vise modne fotografije koje čine zbirku "Visions of Fashion". Antologijska je to izložba koja slavi raznolik i elegantan pristup fotografiji, koje su snimljene za različita izdanja najvažnijih modnih časopisa kao što su Vogue, Harper's Bazzara, Numero i V Magazine te okuplja izvanrednu zbirku s više od 200 fotografija stvorenih pomoću raznih tehnika uključujući dagerotipiju, Polaroide, grafike, digitalni tisak. 

Karl Lagerfeld otvorio izložbu fotografija u Firenci (фото 1)

Karl Lagerfeld otvorio izložbu fotografija u Firenci (фото 2)

Izložba kreće od velikog stubišta, Scalone del Moro, i prostire se kroz sobe Galleria Palatina, Sala Bianca i dvije sobe od Appartamenti degli Arazzi i stvara kontinuirani dijalog između stalne postave i njegovih fotografija. Galleria Platina zamišljena je kao punkt muzejskih remek-djela koji su inspirirani suptilnim fotografijama, dok se impozantne slike nalaze u sobi Appartamenti degli Arazzi. Što se tiče Sala Biance, kustosi su odabrali modne fotografije tiskane na laganom papiru, koji izgledaju kao da vijore sa stropa te podsjećaju na gipke pokrete modela na pisti. 

Karl Lagerfeld otvorio izložbu fotografija u Firenci (фото 3)

Karl Lagerfeld otvorio izložbu fotografija u Firenci (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više