Search

Karl Lagerfeld predstavio svoju viziju robota u novoj kolekciji za Chanel

Karl Lagerfeld predstavio svoju viziju robota u novoj kolekciji za Chanel

Tjedan mode u Parizu


Image: Imaxtree

Karl Lagerfeld je jutros u Parizu predstavio svoju novu kolekciju za kuću Chanel za proljeće/ljeto 2017.

Pariški Grand Palais pretvoren je u spremište podataka unutar kojeg je Karl Lagerfeld predstavio novu proljetnu kolekciju za Chanel. Reviju su otvorila dva modela odjevena u klasične Chanel kostime, s bijelim maskama na glavi i oklopima na rukama i nogama koji su podsjećali na Stormtrooper vojnike iz "Zvjezdanih ratova".

Nakon tog otvorenja koje je više bilo estetske prirode nego što je nosilo kakvu značajnu poruku, uslijedio je niz klasičnih Lagerfeldovih kreacija. Sakoi i suknje od tvida i buklea, nekoliko suknji i haljina od čipke i svile, no najzanimljiviji su bili komadi od sjajne glatke kože prošiveni koncima i jarkim bojama. Kolorit je općenito bio jak - baze od bijele i crne dopunjavane su plavom, zelenom, ljubičastom, ružičastom, crvenom i žutom. Najjače je to došlo do izražaja  kod modela inspiriranih siluetama iz osamdesetih godina prošlog stoljeća - sakoi i hlače su bili "prošarani" linijama koje podsjećaju na neonska svjetla, a suknje i haljine zrakama koje se šira u različitim smjerovima, a asociraju nas na svijetla reflektora u klubovima i koncertnim halama.

U usporedbi s odjećom koja je bila klasična kao i obično, modni dodaci su se istaknuli kao zanimljivost u kolekciji. Modeli su nosili šilterice sa šiltevima okrenutim u stranu, a izrađenih od tkanina u kojima su izrađeni i sami outfiti koje modeli nose. Uz to su djevojke pistom šetale u ravnim balerinkama koje se vežu oko gležnja, a u rukama su nosile torbice koje svijetle u neonskim bojama kroz rupice izbušene na površini. I baš kao i svaka njegova spektakularna revija i ova je sjajno medijski popraćena, svi su je podijelili na svojim Instagram profilima i svi o njoj pričaju, no ne zbog odjeće koja je standardno dobra, već zbog zapanjujućeg prostora i zabavnog showa koji im je Lagerfeld pripremio.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više