Search

Karl Lagerfeld u Milanu prikazao novu kolekciju za Fendi

Karl Lagerfeld u Milanu prikazao novu kolekciju za Fendi

Tjedan mode u Milanu


Image: Imaxtree

Nakon prošlogodišnjeg spektakla na fontani Trevi kojim je proslavljen 90. rođendan Fendija, Karl Lagerfeld je danas u Milanu predstavio novu kolekciju za tu talijansku modnu kuću

Kolekcija za jesen/zimu 2017. godine sadrži pravu zimsku paletu boja koje se kreću od crne, sive i plave preko smeđe do raznih tonova crvene. I korištene tkanine su vrlo "zimske" - vuna, krzno, brokat, lakirana i mat koža. Siluete su, s druge strane, bile vrlo elegantne unatoč slojevitosti odjevnih kombinacija kakve nosimo zimi. Lagerfeld je tako prikazao savršeno krojene kapute, kombinacije strogo krojenih sakoa i plisiranih suknji, vunenih hlača ravnog kroja i bijelih košulja od čvrstog popelina, a nekoliko su outfita činile samo raskošne bunde ili elegantni kaputi nošeni uz crvene kožne čizme sa špičastim vrhom koje su sezale do iznad koljena. Čizme su izgledale doista sjajno, ali su možda i presnažno dominirale kolekcijom jer ih je nosilo 45 djevojaka od njih 48 koje su prošetale pistom.

Te stroge siluete razblažene su lepršavim suknjama i haljinama koje se pojavljuju u drugom dijelu kolekcije. Lagerfeld je za njihovu izradu koristio til i šifon svilu, krojio ih je u "X" siluetu, a njihovu prozirnu narav ublažio je bodijima u boji tkanine koje su modeli ispod nosili, a onda i detaljima. Prvenstveno se to odnosi na cvjetne aplikacije od tila koje su našivene na površinu tkanine, a onda i neobične teksture koje je dobio kreiranjem uzorka ukriženim šavovima tkanine. Sve u svemu ništa nova, ali estetski vrlo skladno, dovršeno i vjerojatno vrlo zadovoljavajuće za Fendijeve kupce. U galeriji pogledajte cijelu kolekciju:

Related articles

Buro 24/7 Selection

više