Search

Kuća Alexander McQueen predstavila novu kolekciju inspiriranu Škotskom

Kuća Alexander McQueen predstavila novu kolekciju inspiriranu Škotskom

Tjedan mode u Parizu


Image: buro247me

Kreativna direktorica kuće Alexander McQueen, Sarah Burton, jučer je u Parizu predstavila svoju novu kolekciju za tu modnu kuću

Burton je za novinare okupljene na reviji u Parizu otkrila kako je tijekom istraživanja za ovu kolekciju za proljeće/ljeto 2017. odvela svoj tim na Shetlandsko otočje, sjeverno od Škotske, gdje su istraživali tradicionalan način izrade škotskih croftera, lokalne zajednice proizvođača koji izrađuju šalove od vunene čipke već stotinama godina. Vogueova Sarah Mower, zaključila je kako se tim Sarah Burton nakon takvog iskustva vratio u svoj londonski studio s idejama za više od jedne kolekcije, no nastala je jedna koja, iako se zapravo proizvodi u Italiji, odiše povijesnim duhom Škotske.

Bilo je tu tako i ručno rađenih tradicionalnih uzoraka za pulovere s otoka Fair Isle, kariranih uzoraka i spomenute tradicionalne vunene čipke. Pokojni Lee McQueen koji je tako strastveno unosio tradicionalne škotske motive u svoje kolekcije, zasigurno bi bio ponosan. Siluete su bile vrlo karakteristične za njegovu nasljednicu Sarah Burton - haljine su pratile liniju tijela, tu i tamo naglašene u struku kožnim remenjem s metalnim detaljima, ili pak s puf rukavima visoko na ramenima ili elegantno spuštenim niz ruke. Vrlo su zanimljive bile i teksture, kretale su se od pletiva spojenog u patchwork preko čipke, kože i šifona do veza. Haljine od šifon svile izvezene šarenim cvijećem i srebrnim ljuskastim perlama koje su podsjećale na valove koji se odbijaju o visoke škotske klifove, izgledale su doista očaravajuće i izmamile pozamašan broj uzdaha kod posjetitelja koji i šest godina nakon njegove smrti, štuju nasljeđe Alexandera McQueena.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više