Search

Kuća Proenza Schouler održala svoju posljednju reviju na Tjednu mode u New Yorku

Kuća Proenza Schouler održala svoju posljednju reviju na Tjednu mode u New Yorku

Tjedan mode u New Yorku


Image: Imaxtree

Uvijek sebi dosljedni, Jack McCollough i Lazaro Hernandez, jučer su u New Yorku održali posljednju reviju svog brenda Proenza Schouler

Nakon ove sezone, McCollough i Hernandez će svoje nove kolekcije prikazivati u obliku prezentacija tijekom Tjedna visoke mode u Parizu u siječnju i srpnju zbog čega je značenje ove nove kolekcije još veće. Njujorčani će teško prežaliti da jedan od omiljenih lokalnih brendova odlazi na drugi kontinent i zato je jučerašnja revija dočekana s oduševljenjem, ali i tihom tugom.

Kolekcija za jesen/zimu 2017. donijela je niz odličnih dizajnerskih rješenja. Prvenstveno su tu jakne i kaputi - predimenzionirani u svakom pogledu od ramena pa do zatvarača s dugim privjescima s bijelim Proenza logom (slično Gvasalijinoj Balenciagi, ali svojstveno Proenzi), izvedeni u finoj vuni ili pak crnoj ili bijeloj lakiranoj koži s kragnama i fazonama od ovčjeg krzna u bijeloj i smeđoj boji. Drugo odlično dizajnersko rješenje predstavljeno je u obliku slojevitih haljina i topova. Sastavljane su od tri zasebne haljine s izrezanim nepravilnim geometrijskim oblicima koji se slažu jedan na drugi i kao u dječjoj slikovnici, izviruju jedan ispod drugog kad se svi slojevi poslože. Druge vrste haljine bile su prividno slojevite - tehnikom patchworka tkanine su spajane tako da izgledaju kao da prolaze jedna ispod druge dok zapravo pri dodiru s drugom završavaju.

Uz lakiranu kožu koja se osim na jaknama pojavljivala i na suknjama i hlačama, bila je tu i ona glatka, plisirana i pretvorena u crno-bijele suknje s nepravilnim geometrijskim printevima. Uz kožu i već spomenutu vunu, u kolekciji je bilo i metalik lamea, šifon svile i silikonskog printa formiranog u zapetljane mreže na pamuku. Kolorit tipičan za Proenzu - crna i bijela kao baza pa onda igranje crvenom, plavom, zlatnom i srebrnom. U galeriji pogledajte cijelu kolekciju:

Related articles

Buro 24/7 Selection

više