Search

Kym Ellery oduševila publiku novom kolekcijom u Parizu

Kym Ellery oduševila publiku novom kolekcijom u Parizu

Tjedan mode u Parizu


Image: buro247me

Australska dizajnerica Kym Ellery jučer je u Parizu prikazala svoju treću kolekciju na tom prestižnom Tjednu mode

U novoj se kolekciji za proljeće/ljeto 2017. blago odmaknula od svoje minimalističke estetike i odvažila se na neke hrabrije korake poput upotrebe lakirane zmijske kože u crnoj i crvenoj za jakne ili pak glatke lakirane kože u boji fuksije za kapute i hlače. Teksture je u novoj kolekciji obogatila formiranjem uzoraka od sitnih perli u tamnoplavoj i narančastoj boji, mrežastim tkaninama izvezenim končanim tratinčicama ponovno u narančastoj kao i bijeloj. Od ostalih detalja u kolekciji je bilo rebrastog pletiva, sitnih i dugačkih volana od čvrstog popelina, tafta nabranog pomoću gumenih traka, baršuna i satena.

Uz sve to, dizajnerica je u kolekciji predstavila i novu liniju cipela koje su se kretale od japanki i sandala na platformu preko baršunastih gležnjača sa zaobljenim vrhom do čizama na vezanje, koje su sezale sve do pola bedra.

Siluete su bile tipične za Ellery - na prvi pogled nezgrapne, no zapravo vrlo ženstvene s naglašenim rukavima i nogavicama, a uske uz vrat i trup. Taj specifičan način na koji Ellery gradi siluetu najbolje je vidljiv kod njezinih odijela s predimenzioniranim sakoima ispod kojih izviruju još veće košulje, i prekratkim hlačama čije se nogavice blago šire u prostor - iako zvuči vrlo kaotično Ellery savršeno dobro zna što radi. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više