Search

Lanvin, jesen/zima 2015.

Lanvin, jesen/zima 2015.

Jesen i zima u resama


Image: Imaxtree

Dojmljiva kolekcija kuće Lanvin prožeta je motivom resica, koji se pojavljuje i kao dekoracija i kao samostalan element kreacije

Modna kuća Lanvin prošle je sezone proslavila svoju 125. obljetnicu kolekcijom koju je obilježila istinska jednostavnost i njome je Alber Elbaz kreirao kontekst za novu sezonu u kojoj će novom kolekcijom popuniti započeti kontekst. Tako je na jučerašnjoj reviji donio iskrenu, zabavnu kolekciju koja prštala optimizmom i iznijeli osebujni šarm, ne ostavljajući nikoga ravnodušnim.

Kolekcija nas je zavodila elegantnim savršeno krojenim komadima koji naglašavaju žensku siluetu, pa nas je začarala svilenim gypsy haljinama bogatih slojeva oplemenjenim svjetlucavim nitima koje su lepršale u hodu. Dizajner nas je vodio s jednog kraja spektra, gdje su se nalazile elegantne, stroge, gotovo poslovne linije, do drugog na kojem su se našle ležerne, oslobođene strogosti i pomalo eterične linije. 

Suknje na preklop duboko rezane, kaputi A kroja, haljine, košulje i hlače - sve je bilo obilježeno resama. Motiv koji je ove sezone utisnut u potpis kuće Lanvin i zahvaljujući kojemu je nova kolekcija obojena tolikom radošću i optimizmom. Rese i niti plesale su u različitim ritmovima s različitih krojeva, tako smo ih vidjeli čak i na rukavicama, a nisu nam ni promakli pojasevi zavezani oko struka koji su sjajno naglašavali žensku siluetu i pružili joj notu ležerne senzualnosti.

Kad je riječ o obući, čizme su izvedene u koži, a vidjeli smo ih u raznim veličinama, visinama, bojama i teksturi. Nekad prelaze visinu koljena, a nekad su hlače uvučene u njih. Elbaz je svoje kombinacije zaokružio raznim šeširima i kapama, koje su ponekad izvezene floralnim motivom u crvenim nijansama, a neke su, u skladu s glavnom temom kolekcije, ukrašene resama za onaj dodatni boho štih.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više