Search

Lanvin, proljeće/ljeto 2015.

Lanvin, proljeće/ljeto 2015.

Modna kuća slavila 125 godina postojanja


Image: Imaxtree

Ove godine modna kuća Lanvin slavi svojih 125 godina. Alber Elbaz, njen kreativni direktor posljednjih 12 godina, tome je u čast priredio veliku reviju kojom je slavio naslijeđe Jeanne Lanvin

Čak 50 modela prošetalo je pistom, a to je zavidna količina čak i za Karla Lagerfelda koji tradicionalno priređuje tako raskošne revije čak i ako nisu jubilarne. No važnije od količine kreacija ipak je poručiti publici ono što je zamišljeno, a Alber Elbaz s time se s lakoćom nosi tako da je za rođendan pripremio show koji je sve prisutne podsjetio na talente velike dizajnerice Jeanne Lanvin.

Lanvin, proljeće/ljeto 2015. (фото 1)

Lanvin, proljeće/ljeto 2015. (фото 2)

Jeanne Lanvin bila je na čelu vlastite kuće duže od 50 godina što je Alberu Elbazu dalo dovoljno materijala za inspiraciju. Dizajner se odlučio za koncept "Sve ili ništa" i zbog toga je revija izgledala možda pomalo nekonzistentno, poput isječaka iz nekog filma no to nije umanjilo njegovu vrijednost. Zajedno s apsolutno jednostavnim haljinama bez suvišnih detalja prošetale su i kreacije koje su bile vrlo bogate i raskošne - od čipkanog kolaža, tropskih i cvjetnih printeva, različitog veza ili zlatnog odsjaja brokata koji je obasjavao lice modela. Ono što je nadopunjavalo svaku kreaciju bile su elaborirane ogrlice od bisera, raznih motiva, poput one s majmunom, ili jednostavno bogate i zlatne. U kombinaciju su ušle i cipele koje su bile relativno jednostavne, niske sandale s remenčićima ili cipele na visoku petu, crne ili u zlaćanim nijansama.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više