Search

Legendarna Lucinda Chambers napušta britanski Vogue nakon 36 godina

Legendarna Lucinda Chambers napušta britanski Vogue nakon 36 godina

Britanski Vogue ulazi u novu eru


Image: Buro247ua

Direktorica mode britanskog Voguea, Lucinda Chambers, napušta tu poziciju nakon 36 godina rada u tisku

"Lucinda je bila najdivnija kreativna suradnica," rekla je glavna urednica britanskog Voguea, Alexandra Schulman, koja također napušta svoju poziciju u tom magazinu ove godine. "Ona je proizvela veliki dio najutjecajnijih editorijala u svijetu tijekom svoje karijere direktorice mode u ovom magazinu, kao i čitav niz sjajnih naslovnica."

Lucinda Chambers je studirala na Hornsey College of Art uz koji je kreirala i svoj nakit i prodavala ga na tržnici u Camdenu, a kada je jedan komad njenog nakita dospio u modni magazin, odlučila je poslati pismo Vogueu i tražiti ih za intervju. Tamo je odmah dobila i posao prvo počela raditi u računovodstvu, ali je uskoro postala asistentica tadašnjoj urednici, Beatrix Miller, a onda i legendarnoj Grace Coddington.

"Obožavam britanski Vogue i jako sam ponosna što sam tako dugo bila dio njega," rekla je Chambers jučer nakon što je objavljeno da napušta magazin. Chambers je bila modna direktorica 25 godina, a njezina karijera traje već 36. Tko će ju zamijeniti još nije poznato.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više