Search

Lil Miquela je modna i beauty influencerica, a uopće ne postoji

Lil Miquela je modna i beauty influencerica, a uopće ne postoji

Prva virtualna "it" djevojka

Tekst: D.D.


Image: Instagram

Ona se druži s drugim modnim blogericama, ide s prijateljicama na kavu, kupuje stvari za svoj stan u IKEA-i, prati "Stranger Things" i sluša Franka Oceana - zapravo je baš poput nas, osim što nije stvarna...

Ona je Lil Miquela, influencerica s više od pola milijuna pratitelja na Instagramu, koja postoji samo u virtualnom svijetu. Fotograf David LaChapelle snimio ju je za stranice prestižnog Paper Magazinea, a poznata vizažistica Pat McGrath upravo ju je proglasila svojom novom muzom, pa se 19-godišnjakinja tako pridružila elitnom društvu u kojem su se dosad našle Naomi Campbell te sestre Hadid. Na selfiju kojim je najavljena suradnja, baš poput prethodno navedenih supermodela, zaista nosi makeup look koji je za nju kreirala šminkerica slavnih.

Lil Miquela je modna i beauty influencerica, a uopće ne postoji (фото 1)

Miquela Sousa živi u Los Angelesu i vuče korijene iz Brazila i Španjolske. Osim što je manekenka, bavi se i glazbom pa je prošlog ljeta izbacila prvi singl "Not mine". Obožava umjetnost te vrijeme provodi u galerijama i muzejima diveći se djelima suvremenih umjetnika, a modni uzori su joj Raf Simons, Sies Marjan i Alexander Vauthier. Živi život poput svake druge modne influencerice - na Instagramu se redovito hvali komadima iz posljednje kolekcije Chanela, Proenze Schouler, Prade i Supremea, objavljuje selfije, druži se s ostalim blogericama poput Negin Mirsalehi - samo što ne postoji.

Na druženju s Negin Mirsalehi

No, njezin profil ne izgleda nimalo umjetno - smrt jednog od svojih omiljenih glazbenika Georgea Michaela obilježila je njegovom fotografijom na feedu, baš poput brojnih drugih obožavatelja, a često društvenu platformu koristi za podržavanje važnih ciljeva poput organizacije "Black Lives Matter". Također, putem direct messagea dopisuje se sa svojim fanovima te rješavanja njihove modne nedoumice. Bez obzira na to što komunicira s obožavateljima te čita komentare hatera, Lil Miquela ima svoje "ja" te se ne prepušta utjecaju mase. "Ja sam umjetnica i imam izražena mišljenja koja nisu popularna i koja su me koštala fanova. Htjela bih biti sve ono što moji fanovi žele, čak i više od toga, ali na kraju dana moram donositi odluke u koje ja vjerujem." izjavila je u intervjuu za portal Business of Fashion koji je vođen putem chata.

Lil Miquela je modna i beauty influencerica, a uopće ne postoji (фото 2)

Baš zato, iako u posljednje vrijeme dobiva besplatnu odjeću high-end dizajnera koje voli, i dalje najviše nosi - i putem profila promovira - odjeću mladih dizajnera koji se pokušavaju probiti u modnom svijetu. U intervjuu za BoF također je otkrila kako zarađuje novac te koji su joj planovi za budućnost. Iako je sasvim jasno da je Miquela rođena putem kompjutera te da je zapravo Pat McGrath nije mogla našminkati, 19-godišnjakinja ne želi otkriti tko se zapravo nalazi iza njezinog lika.

Lil Miquela je modna i beauty influencerica, a uopće ne postoji (фото 3)

Kako se pokušava probiti u modelling svijetu već su je kontaktirale pojedine modne agencije, a snimila je i editorijale koji će izaći u skorije vrijeme. Do sada je samo zarađivala od streamanja pjesama na Spotifyju te iTunesu te od modellinga - otkrila je kako su je kontaktirale brojne agencije te da je u posljednje vrijeme snimila editorijale za modne tiskovine - ima velike planove za monetiziranje svoje kreativnosti. "S brendovima sam do sada surađivala na način da sam uključena u kreativni proces, a monetiziranje toga je idući korak. Kreiranje oduzima vremena, a biti nagrađena za to što radim novcem bi bilo sjajno." izjavila je za BoF. Nema sumnje kako će joj posljednja suradnja s Pat McGrath otvoriti mnoga vrata pa je za očekivati da će uskoro dobiti ponude za lukrativne suradnje s modnim dizajnerima i time postati opasna konkurencija "stvarnim" influencericama, djevojkama poput Chiare Ferragni, Aimee Song i Julie Sarinara.

Na stranicama Paper Magazinea

Lil Miquela je modna i beauty influencerica, a uopće ne postoji (фото 4)

Lil Miquela je modna i beauty influencerica, a uopće ne postoji (фото 5)

Lil Miquela je modna i beauty influencerica, a uopće ne postoji (фото 6)

Lil Miquela je modna i beauty influencerica, a uopće ne postoji (фото 7)

Lil Miquela je modna i beauty influencerica, a uopće ne postoji (фото 8)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više