Search

London će sutra postati dom najljepšim haljinama Christiana Diora. Ako imate priliku, nemojte propustiti ovu izložbu

London će sutra postati dom najljepšim haljinama Christiana Diora. Ako imate priliku, nemojte propustiti ovu izložbu

Otvara se velika retrospektivna izložba

Tekst: A.P.


Jedinstveno iskustvo se sprema za sve Londončane i turiste koji se u Londonu zateknu ove veljače, točnije sutra kada se otvara spektakularna izložba kuće Dior nazvana "Christian Dior: Designer of Dreams". Ovo je druga najveća modna izložba koju je će ugostiti V&A muzej i to nakon megapopularne izložbe Savage Beauty Alexandera McQueena za koju je prodano rekordnih 480 tisuća ulaznica!

Očekuje se veliki interes javnosti kojoj će biti predstavljeno oko 500 eksponata iz svih razdoblja stvaralaštva osnivača kuće Christiana Diora, pa sve do njegovih nasljednika Yvesa Saint Laurenta, Galliana, Rafa Simonsa, Marie Grazie Chiuri...

dress

Izložba jednim dijelom tematizira dizajnerov odnos naspram Velike Britanije koju je oduvijek obožavao. Jedan od eksponata je i raskošna rođendanska toaleta koju je Dior dizajnirao za 21. rođendan princeze Margaret, a za koju je jednom kazala da joj je najdraža haljina u životu. Princeza ga je krajem 40-ih godina prošlog stoljeća posjetila u njegovom ateljeu gdje je samo za nju organizirao privatnu reviju koja je označila početak jednog lijepog prijateljeva i suradnje. Na izložbi je i haljina koju je na crvenom tepihu nosila današnja muza kuće Jennifer Lawrence. Kao najstariji eksponat ističe se revolucionarna Bar jaknica koja je začetak "New Looka", ali i brojne skice, memorabilije i dizajnerove osobne stvari.

dior

dior

dior

dior

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više