Search

Louis Vuitton i Supreme prikazali sjajnu zajedničku kolekciju u Parizu

Louis Vuitton i Supreme prikazali sjajnu zajedničku kolekciju u Parizu

Zanimljiva suradnja dvaju brendova


Image: Buro247me

Francuska modna kuća Louis Vuitton i američki streetwear brend Supreme prikazali su jučer u Parizu na Tjednu muške mode svoju prvu zajedničku kolekciju

Kreativni direktor muške mode u Louisu Vuittonu, Kim Jones, za Vogue je otkrio kako su inspiracija za kolekciju bili njujorški umjetnici iz sedamdesetih, osamdesetih i devedesetih godina kao što su Keith Haring, Jean-Michel Basquiat, Andy Warhol, Julian Schnabel i Robert Mapplethorpe. U tim su se godinama, kako kaže dizajner za Vogue, ljudi iz visokog društva družili s uličnim umjetnicima i taj društveni miks, kako ga zove Jones, inspirirao ga je za spajanje high end mode kakvu radi Louis Vuitton i one ulične kakvu radi Supreme.

Kad je prije nekoliko dana izašla vijest o njihovoj suradnji činilo se kao da se Louis Vuitton odlučio na taj potez kako bi se priklonio trendovskom pokretu ulične mode u dizajnerskim kolekcijama kojeg je pokrenuo Demna Gvasalia. No, ako je to i istina, Jones je to učinio na najbolji mogući način. Uspio je zadržati estetiku Louisa Vuittona i u nju uklopiti ulične elemente Supremea umjesto da se njima podredi. Kolekcija je tako bila puna vunenih odijela opuštenih silueta s kojih su visili privjesci za ključeve i bandane u crvenoj boji kao i smeđoj s LV logom. Povrh odijela modeli su nosili raskopčane balonere, jakne od krokodilske kože s ovčjim krznom te vunene i kožne kapute. Pamučne su košulje kombinirane s predimenzioniranim puloverima, a osim njih bile su tu i svilene košulje s printevima kakve su se nosile u osamdesetima i ranim devedesetima. I modni dodaci bili su sjajni - kožne torbice s bijelim Supreme logom na crvenoj podlozi nedvojbeno će biti jedan od hit komada za ljeto 2017. i kod žena i kod muškaraca, baš kao i kožne šilterice i dugi smeđi šalovi s LV logom. Svaki je detalj doista savršeno pogođen, a Jonesu je pošlo za rukom kreirati kolekciju koja se može nazvati uličnom, a opet je sasvim u duhu Louisa Vuittona. U galeriji pogledajte svih 40 modela.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više