Search

Louis Vuitton, jesen/zima 2014./2015.

Louis Vuitton, jesen/zima 2014./2015.

Prva kolekcija Nicolasa Ghesquièra za francusku modnu kuću


Image: Imaxtree

Revija modne kuće Louis Vuitton zasigurno je bila jedna od najiščekivanijih u modnom svijetu uopće zato što smo po prvi puta imali prilike vidjeti viziju brenda očima novog kreativnog direktora Nicolasa Ghesquièra

Iako je dizajner uoči predstavljanja svoje kolekcije obećao kako naslijeđe Marca Jacobsa namjerava maksimalno poštivati, od uobičajene raskoši bivšeg kreativnog direktora nije ostalo mnogo. Zamijenio ga je minimalizam i jasnoća krojeva po uzoru na šezdesete, bez suvišne teatralnosti, sa smirujućim bojama. Ono što je odavalo Nicolasa Ghesquièreovu prošlost u Balenciagi bile su oštre forme: kožne ili neoprenske suknje A-kroja, naglašena ramena sweatera, blokovi boje... Futurističku stavku u sportskom stilu donosile su haljine krute forme s patentnim zatvaračima, a sakoi od tvida, kožni kaputi i lepršave cvjetne haljine bile su novost za dizajnera.

Bez obzira na gotovo kliničku preciznost izvedbe, kreacije nisu hladne i nisu oduzele modelima seksepil. On se očitovao u uskim hlačama visokog struka raznih materijala koje su naglašavale figuru, haljinama na tanke naramenice s naglašenim dekolteom i patentnim zatvaračima, suknjama i haljinama koje su se remenom stezale u struku i otkrivale raskoš dugih nogu. Djevojke su na jednom uhu nosile naušnice s motivom ključa koji je jednoglasno interpretiran kao ključ za novo Louis Vuitton carstvo i novu eru poznate francuske modne kuće.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više