Search

Louis Vuitton, jesen/zima 2015.

Louis Vuitton, jesen/zima 2015.

Kolekcija u punom sjaju

Image: Imaxtree

Nicolas Ghesquière na posljednjem danu pariškog Tjedna mode priredio je blještavi show u posebno dizajniranim reflektirajućim kupolama tik uz zgradu muzeja Foundation Louis Vuitton. U nastavku pogledajte što je na današnjoj reviji predstavio

Pozivnice za reviju kuće Louis Vuitton izrađene od srebrne kože odredile su tonsku paletu današnjeg showa. Prezentacija se održala na okolnim prostorima zgrade muzeja Foundation Louis Vuitton u posebno dizajniranim kupolama od reflektirajućeg stakla koje su stvarale efekt zečje nastambe s tunelima koji su završavali u staklenoj kupoli, naslanjajući se na modernu staklenu strukturu Franka Gehryja. Navodno je ideja bila kreirati prostor preplavljen prirodnom svjetlošću kako bi se odbijala od reflektirajućih materijala koje su prošetale pistom, kreirajući tako prekrasnu igru svjetlosti između kreacija i cjelokupnog auditorija.

Kako su Ghesquièreove kreacije prolazile međusobno spojenim kupolama, zanimljiva refleksija svjetla bila je u samom fokusu. Materijali isprepleteni metalik nitima izvedeni u teškim, bogatim i toplim jaknama i suknjama zajedno sa svjetlucavim šljokicama ljeskali su se na topovima. Naglasak je bio na mini haljini dugih rukava metalik efekta koja je svojim printom u srebrnoj boji s akcentima u zlaćanim tonovima podsjećala na mramornu metalik Rorschachovu sliku ili, pak, pulsirajući ritam srca. A ni odijelo sjajne srebrne boje nije prošlo nezamijećeno. 

Kolekciju su, s druge strane, obilježili i neki prizemljeniji komadi od kože poput klasičnih kožnih hlača ležernog kroja u crnoj i krvavo crvenoj boji. Mini suknje izvedene su u koži s izvezenim aplikacijama od čipke, a rukavi džempera i jakna su bujni i voluminozni. 

Modni dodaci su bili ključni dio prezentacije; Louis Vuitton kovčeg-torba dobila je srebrnu reflektirajuću površinu usklađenu s temom kolekcije. Obućom su prevladavale gležnjače u špic, lakirane i sasvim skladne. Snježno bijeli kaputi i jakne sjajili su se u različitim dužinama, a najupečatljiviji primjerak bio je nesumnjivo luksuzni krzneni bijeli kaput, bogat i raskošan, a istovremeno delikatan i nevin. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više